10 skaļākie skandāli šovbiznesā 2018. gadā (2)

Foto: LETA, Mārtiņš Otto/TVNET kolāža
Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2018. gadā neiztika arī bez publiskām ķengām, kas nu jau ieguvušas skandālu statusu. Sākot ar publisku attiecību risināšanu, kā tas bija pērn mūžībā aizgājušā Valērija Maligina atraitnes un viņa meitu starpā vai Lienes Ušakovas gadījumā, kad tika atmaskots donžuāns-krāpnieks, beidzot ar skandāliem valsts līmenī, kurā ierauts daudzu iemīļotais mūziķis Jānis Šipkēvics. Šogad daudz trinām mēles, tomēr ceram, ka visi strīdi, kašķi un domstarpības agrāk vai vēlāk tiks veiksmīgi atrisināti.

Laimas Vaikules izteikumi par uzstāšanos Krimā

Dziedātāja Laima Vaikule piedalās populārā krievu komponista Igora Krutoja dzīvesbiedres Olgas Krutojas radīto smaržu zīmola Okki prezentācijā.
Dziedātāja Laima Vaikule piedalās populārā krievu komponista Igora Krutoja dzīvesbiedres Olgas Krutojas radīto smaržu zīmola Okki prezentācijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada vasarā sašutumu Krievijā un Krimā izraisīja dziedātājas Laimas Vaikules paziņojums kādā preses konferencē Odesā, Ukrainā, ka viņa neuzstāsies Krimā, lai arī kāds honorārs tiktu piedāvāts. 

Vaikules izteikumus skarbi vērtēja dziedātājas Valērijas vīrs Josifs Prigožins: "Man ir liela cieņa pret Laimu Vaikuli, bet no viņas es šo negaidīju. (..) Ja tev šķiet, ka Krievija ir slikta valsts, neuzticama, tad tev šurp nav jābrauc, tev nav šeit jāpelna nauda. Mūzikai vajadzētu vienot cilvēkus, nevis šķelt sabiedrību. Kad pasaki šādu paziņojumu, tu aizskar ļoti lielu skaitu savu fanu."

Vaikule atbildi parādā nepalika un portālam TVNET pastāstīja: "Viņš parādīja sevi ļoti sliktā gaismā, acīmredzot viņam nepietiek slavas. Un viņš grib kļūt slavens uz mana rēķina."

Pēcāk Prigožins lika dziedātājai atvainoties par saviem vārdiem. "Spļauj akā, no kuras dzēruši visu dzīvi. Popularitāti un slavu viņi ieguva Padomju Savienībā un turpināja to arī mūsdienu Krievijā. Jābūt objektīviem. Jāprot pateikt "paldies". Atvainojiet, apdi**āties, nu, atvainojieties visai valstij, sakiet, ka mani nepareizi saprata. Punkts. Ar to jautājums būtu slēgts. Ko vispār nozīmē "cilvēki-zvēri"?"- intervijā radiostacijai "Govorit Moskva" sacīja Prigožins.

Lienes Ušakovas bēdīgi slavenais mīlnieks-krāpnieks 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sveiciens meitenem???

A post shared by L . Ushakova (@ushakovaonair) on

Šā gada izskaņā dziedātāja un radio balss Liene Ušakova sociālajos tīklos izteica brīdinājumu citām daiļā dzimuma pārstāvēm par kādu vīrieti vārdā Ronalds Alpe, kurš krāpjot sievietes. 

Kā vēstīja Liene, abiem izveidojies galvu reibinošs romāns, kura laikā Ušakova viņam sarakstē atklājusi savas slēptākās seksuālās fantāzijas, kā arī nosūtījusi seksa video. Tam pāri - vīrietim ir pieejami arī Lienes pases un citi dati. 

Kā vēlāk atklājies, vīrietis, neraugoties uz to, ka ir precējies ar gaidībās esošo šova "Latvijas princese" zvaigzni un audzina divus bērnus, apkrāpis vēl vismaz 500 sievietes. 

Pēcāk Ušakova publicēja viņas un Alpes saraksti, kā arī telefonsarunas ierakstu, kurā vīrietis, raudot klausulē, atzīst savu vainu un izmisīgi vaicā, ko Liene vēlas saņemt par "Facebook" ieraksta izdzēšanu, kā arī norāda, ka būtu viņai atklājis visu patiesību, ja "mīlnieki" būtu atsākuši tikties. 

Lai arī drāma šobrīd ir norimusi, Lienes ieraksts vietnē "Facebook" laiku pa laikam saņem jaunus komentārus, kurā sievietes atklāj savu pieredzi ar šo donžuānu. 

Pašmāju slavenības par simtgades izmaksām

18. novembra salūts
18. novembra salūts Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Par godu Latvijas simtgadei 18. novembra salūts bija aptuveni 10 reizes dārgāks nekā parasti. Šis valsts lēmums sadusmoja lielu daļu sabiedrības, tajā skaitā pašmāju slavenības.

Piemēram, dziedātāja Agnese Rakovska un Olga Rajecka aicināja boikotēt uguņošanu. Arī radio balss Baiba Sipeniece-Gavare izteikusies īsi, bet kodolīgi: "Dievam nepatīk, ka nabagi trako."

Simtgades koncerta "Mīlestības vārdā. 18+" zvaigzne Evija Vēbere un izmaksātās autoratlīdzības

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Latvijas simtgades lielajiem tēriņiem pēdējais darvas piliens bija koncerta "Mīlestības vārdā. 18+" māksliniekiem izmaksātās autoratlīdzības. 

Kā decembra sākumā atklāja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens", autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics.

Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēma 666 eiro.

Foto: "Mīlestības vārdā. 18+"

Pats Šipkēvis intervijā izdevumam "Ieva" šā gada decembrī skaidroja, ka Kultūras ministrija pieņēma lēmumu, ka šādam koncertam ir jānotiek gan saturiskā, gan izmaksu ziņā, tomēr pats Šipkēvics lēmis, ka mūziķiem jāsaņem pienācīga alga. 

Kā zināms, Evija Vēbere koncertā izpildīja Imanta Kalniņa komponēto "Svētku dienu", ko vislabāk pazīstam tieši Olgas Rajeckas izpildījumā. Vēberes dziedājums izraisīja plašas diskusijas, un viņu metās zākāt pati Rajecka, komponists Mārtiņš Brauns un citi. Jaunietei netrūka arī aizstāvju, viens no tiem, protams, koncerta izpildproducents Jānis Šipkēvics. 

Valērija Maligina mantojuma dalīšana

Foto: Zane Bitere/LETA

Pērnā gada decembrī pāragri mirušā uzņēmēja un "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina mantojuma dalīšanas lieta šogad tika ļoti plaši apspriesta medijos. 

Vien pusgadu pēc Maligina nāves tika panākta vienošanās starp viņa sievu Elīnu Maliginu un Valērija meitām - Irinu, Niku un Annu. Noslēgtā vienošanās paredz, ka tās saturs ir konfidenciāls un visas ar mantojuma lietu saistītās domstarpības ir atrisinātas. Dzeltenā prese mēļoja, ka Elīna mantojumā saņēmusi 10 miljonus eiro.

Jūnijā tika ievēlēta "Olainfarm" jaunā padome, bet jau septembrī tā tika atcelta un pārvēlēta - padomes priekšsēdētāja amatu ieņēma advokāts Pāvels Rebenoks, kurš iepriekš aizstāvēja Elīnas Maliginas intereses. 

Ar to viss nebūt nebeidzās, jo septembra vidū medijos izskanēja informācija, ka Valērija Maligina vecākā meita Irina ir nostājusies pret ģimeni. Māsu starpā izcēlies konflikts, un Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva, kā arī viņa jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas māte Signe Baldere-Sildedze lūdza sākt kriminālprocesu par reiderismu uzņēmumā "Olainfarm".

Gadu pēc Maligina nāves konflikti joprojām nav atrisināti, un portāls TVNET arī 2019. gadā turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai. 

"Supernovas" pusfināla tehniskā kļūda

Foto: publicitātes

Šā gada februārī notikušajā dziesmu konkursa "Supernova" otrajā pusfinālā radās tehniska kļūda, kuras dēļ tika anulēti balsojuma rezultāti, tādējādi finālā iekļuva nevis divi, bet trīs dalībnieki. Konkursa dalībnieki grupa "RIGA Reggae" ar oficiālu vēstuli vērsās pie konkursa organizatoriem, norādot, ka ar šādu lēmumu tiek pārkāpts konkursa nolikums.

Organizatori reaģēja uz notikušo un grupai sniedza atbildi, skaidrojot, ka nolikums tomēr nav pārkāpts.  

Foto: "Supernova 2018" fināls

Atgādinām, ka konkursā triumfēja Laura Rizoto, kura pārstāvēja Latviju "Eirovīzijā". Diemžēl Laura finālam nekvalificējās. 

Sekss šova telpās

Foto: LNT publicitātes/TVNET kolāža

Septembra sākumā pie LNT skatītājiem nonāca šova "Lauku sēta" jaunākā sezona, kurā par vienu no skandalozākajām dalībniecēm kļuva 21 gadu vecā Aija Dembovska.

Jau otrajā sērijā Aija un 30 gadus vecais Rasmuss Pujāts ļāvās mīlas priekiem.

Aija atzīst, ka ar Rasmusu sagaidījuši brīdi, kad lielākā daļa aizmieg, un tikai tad nodevušies intimitātei: "Mums ar Rasmusu bija... Es pat nezinu, kā pateikt pareizi. Bērni nebūs gan. Var arī bez tā iztikt. Bet tuvība bija."

Pats Rasmuss bijis izbrīnīts par Aijas vēlmi nodarboties ar seksu bez izsargāšanās, tomēr nenoliedz, ka abu starpā bijusi tuvība: "Aija piedūrās varbūt - ka viņa grib šovā bērnu. Varēja būt. Tiešām varēja būt. Es viņu varēju vienkārši izp**t. Šeit viņa visu grib darīt bez prezervatīva. Bakstīšanās bija, es neliegšos. Bet nebija nekas līdz galam."

Citi dalībnieki asi kritizējuši Aiju, sakot, ka viņa šovā ieradusies pēc vieglas slavas.

Drīz vien meitene no šova tika izbalsota un arī Rasmuss to pameta. Par "Lauku sētas" uzvarētāju tika kronēta 35 gadus vecā Sanita Šņepste.

"Caur ērkšķiem uz.." otrās sezonas zvaigzne – neredzīgā Inese, kura patiesībā redz vairāk nekā stāsta

Foto: Ekrānuzņēmums

STV Pirmā! šova "Caur ērkšķiem uz.." otrajā sezonā bija vēl košākas dalībnieces ar vēl traģiskākiem dzīvesstāstiem, tomēr uz viņu visu fona īpaši izcēlās dāma vārdā Inese, kura apgalvoja, ka ir vājredzīga.

Citas dalībnieces neticēja nevienam Ineses vārdam, uzskatot, ka viņa simulē. "Besī. Neciešu Inesi. Nu kā tā var di**t, nu kā? Nesaprotu!" - savu sašutumu neslēpa Liene.

Meitenes tik ļoti ar saviem izteikumiem un darbībām sāpināja Inesi, ka vienā no raidījumiem viņa aizmuka no "Ērkšķu" mājas

Pēcāk vietnē "Facebook" Inese publicēja atklātu video, kurā atklāja patiesību par savu redzi. Sieviete video stāsta, ka viņas redze ir atkarīga no daudziem citiem faktoriem, piemēram, fiziskās un emocionālās slodzes. "Jo es vairāk atpūšos, esmu mierīgāka, mana redze ir stabilāka un normālāka," tā Inese publiskotajā video.

Agneses Zeltiņas mīļotā vīrieša nepiedienīgie piedāvājumi citām

Foto: LETA

Modes dizainere Kristīne Deimone vasaras plaukumā sociālajā vietnē "Facebook" nāca klajā ar paziņojumu, ka viņa saņēmusi nepiedienīgus piedāvājumus no aktrises Agneses Zeltiņas mīļotā vīrieša, uzņēmēja un bijušā diplomāta Rūdolfa Brēmaņa.

Deimones uzņemtajā ekrānuzņēmumā redzams, ka no Brēmaņa izskan šādas frāzes: "Nolēmu pateikt ko domāju! Gribu izmīlēt tevi! Izdomājam, kas būtu nepieciešams tev no manas puses, lai tas varētu tikt apsvērts notikt.. (..) Gribu izmīlēt tevi kārtīgi!"

Kamēr Brēmanis izdevumam "Privātā Dzīve" norādīja, ka "savu guļamistabas dzīvi nekomentē", Zeltiņa attrauca: "Mēs ar Brēmaņa kungu esam izšķīrušies, un nekādu komentāru no manas puses nebūs!"

Šā gada izskaņā tapa zināms, ka Agnese piedevusi pāridarītājam

Pašmāju influenceru savstarpējā šūmēšanās 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šā gada oktobrī tika noskaidroti "Zīmola topa 2018" uzvarētāji, tostarp ietekmīgākie Latvijas "Instagram" viedokļu līderi jeb influenceri. Rezultāti gan nesakrīt ar vairāku sabiedrībā pazīstamu cilvēku domām, par ko izcēlusies arī diskusija sociālajos tīklos.

Blogere un Influenceru asociācijas dibinātājā Maija Armaneva saskatījusi vairākas nepilnības izstrādātajā topā. Viņai pievienojās arī influencere Agnija Grigule, kura izteicās šādi: "Kā var likt vienā katlā sabiedrībā atpazīstamas personas ar influenceriem? Tad vajadzēja taisīt vienkārši Instagram Top 100."

Savukārt šā gada decembrī notika pašmāju influenceru apbalvošana, kurā tika noskaidrots mikro, medium un makro influenceru TOP 15, kura rezultāti arī ir diskusiju raisoši. 

Iespējams "influenceris" būs nākamā gada vārds vai, tieši pretēji, nevārds. Kamēr viņi savstarpēji cīnās par līdera pozīciju ieņemšanu, vietējie interneta huligāni viņiem metuši izaicinājumu. "Vienmēr esam centušies ironizēt par apkārt notiekošajām nejēdzībām. Tā nu sagadījies, ka viena no šībrīža lielākajām nejēdzībām sabiedrībā, ja neskaita valstiskā līmenī notiekošo cirku, ir tieši influenceri – cilvēki, kas cenšas nopelnīt naudu, popularizējot neeksistējoši skaistu, pārlaimīgu bezproblēmu dzīvi, kurā nav pilnīgi nekā lieka, slikta vai nepareiza," izsakās Toms Lūsis, viens no izaicinājuma idejas autoriem.

Foto: Apbalvoti Latvijas ietekmīgākie influenceri

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu