2018. gada uzlecošās zvaigznes

Foto: LETA/TVNET
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Latvija ir maza valsts, mums ir ļoti daudz talantīgu cilvēku, kuri nebaidās ķerties vērsim pie ragiem un sevi pierādīt. Latvija šogad ir iegaumējusi ne vienu vien uzlecošās zvaigznes vārdu, kā arī ieraudzījusi jau pieredzējušas slavenības jaunos ampluā.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Ieva Florence

Ieva Florence 2017. gada rudenī kļuva par štata aktrisi Dailes teātrī un šogad bieži parādījusies gan TV, gan uz lielajiem kino ekrāniem. Viņa šogad bija redzama seriālā “Viņas melo labāk” un veselās divās pašmāju kinofilmās – “Blēži” un “Jaungada taksometrs”. Šis gads aktrisei noslēdzies, saderinoties ar mīļoto, aktieri Oskaru Vīksni. Pāris kopā šogad izveidoja “BM Production”. ““BM Production” ir Mīlas Buduāra radošā cilts, kas apvieno dažādus mākslas pārstāvjus ar vēlmi radīt. Dot iespēju idejai pat tad, ja tai nav līdzekļu, vajadzīgo apstākļu, iespēju tikt īstenotai,” savu jauno projektu TVNET aprakstīja aktrise.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Arturs Gruzdiņš

Grupas “Refleksija” solists Arturs Gruzdiņš pērn uzvarēja pašmāju šovā “X Faktors”, iegūstot 10 tūkstošus eiro un sadarbības līgumu ar "Sony Music". Vasarā intervijā TVNET viņš pastāstīja, ka strādāt ar tik lielu kompāniju “ir forši”. “Šī ir tāda laba skola, ir interesanti. Kaut kādas lietas noteikti gribētos darīt pa savam, kaut kādas lietas ir vienkārši jādara, bet tā tas dzīvē ir. No tā vajag paņemt visu to labāko. Šī pieredze noderēs, jo pēc tam velns viņu zina, kas tur vēlāk būs. Vajag baudīt to, kas ir.”

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grieta Sipeniece

21. septembrī “Youtube” pirmizrādi piedzīvoja jaunais pašmāju seriāls “16+”, kas paredzēts tieši jauniešu auditorijai. Stāsta centrā ir četru draugu kompānija – Māra, Mārtiņš, Edgars un Pauls, kuri mācās vienā klasē. Sākoties jaunajam mācību gadam, klasei pievienojas divas meitenes – Laura un Amanda, kuru ierašanās un attieksme sašķoba it kā stabilo draudzību. Šajā projektā kā aktrise debitēja Baibas Sipenieces-Gavares un mākslinieka Aivara Vīlipsona meita Grieta. “Mamma sākumā bija mazliet uztraukta. Tā kā viņa pati darbojas šovbiznesā, raizējās par to, kā man izdosies “iefiltrēties”. Es šim seriālam pieteicos pati, un viņa teica: “Tu esi liels cilvēks, dari, ko gribi, un gan jau, ka viss būs kārtībā.” Un viņai bija taisnība, tā arī ir,” sarunā ar TVNET atklāja jaunā aktrise.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Karīna Račko

Ja pirms pusotra gada zobārsti un rakstnieci Karīnu Račko vēl zināja tikai daži, tad šobrīd var apgalvot, ka tas ir visvairāk apspriestais vārds pēdējo gadu latviešu rakstniecībā. Erotiskie romāni “Saplēstās mežģīnes” un “Debesis pelnos” uzreiz pēc izdošanas kļuva par pašmāju bestselleriem, un tikpat veiksmīga solās būt arī viņas decembrī izdotā grāmata “Samaitātā”, kuru pati rakstniece dēvē par savu līdz šim provokatīvāko darbu. Romāna “Samaitātā” centrā ir jaunā, glītā kluba dejotāja Adriana, kura izvēlējusies savu dzīvi nodrošināt, ļaujot sevi uzturēt labi situētajam pusmūža ģimenes tēvam Ērikam.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Evija Vēbere

Dziedātāja 2018. gada oktobrī laida klajā savu pirmo solo albumu “Sirdsbūt”, bet novembrī sacēla kājās teju visu Latviju ar savu priekšnesumu simtgades koncertā “Mīlestības vārdā. 18+”, sev raksturīgajā manierē izpildot dziesmu “Svētku diena”. Decembrī tapa zināms, ka Vēberes savdabīgā balss ieguvusi būtisku lomu Andra Gaujas topošās filmas “Nekas mūs neapturēs” skaņu celiņā – tajā būs dzirdama viņas iedziedātā dziesma Ziemassvētku noskaņās “Izoletta”.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Laura Rizoto

Latviešu-brazīļu dziedātāja Laura Rizoto, kura ir latviešu aviatora izgudrotāja, lidotāja un lidmašīnu konstruktora, žurnālista Herberta Cukura mazmazmeita, šogad plūca uzvaras laurus “Supernovā”, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Portugālē. Viņa ar dziesmu "Funny girl" 10. maijā tomēr neguva pietiekami augstu skatītāju un žūrijas vērtējumu, lai kvalificētos dalībai starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, taču guvusi vērā ņemamu atpazīstamību savu senču dzimtenē. Lai gan viņa pašlaik par savām mājām sauc Losandželosu, viņa pirmo reizi savā dzīvē vasaru pavadīja Latvijā. “Vasara Latvijā bija absolūti brīnišķīga. Bija daudz siltāks, nekā visi man stāstīja. Es zinu, ka šī nebija tipiska vasara, man daudzi to teikuši. Redzot, ka tik daudzās vietās nebija gaisa kondicionieru, es sapratu, ka neviens nebija gatavs šiem laikapstākļiem. Es ļoti labi pavadīju laiku, jo man bija iespēja apmeklēt pludmali – devos uz Liepāju, Vecāķiem, izklaidējos ar draugiem, saviem radiniekiem. Bija tik patīkami būt ārā, dabā, jo te ir tik skaisti! Tik daudz koku! Atrodoties Latvijā, es pēc iespējas biežāk cenšos no rīta doties skrējienā parkos. Brīnišķīgi. Atrasties šeit ir tik relaksējoši, jo, pirms es atbraucu uz Latviju, man bija neticami daudz darba un nekam nebija laika. Ir patiešām jauki,” TVNET teica Laura.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Kattie

Lai gan bukmeikeri otrajā šova “X Faktors” sezonā uzvaru prognozēja Didzim Melderim vai kvartetam “Baritoni”, skatītāji lēma, ka uzvaru ir pelnījusi Kattie. Viņa ir dzimusi Minskā, Baltkrievijā, tādējādi kļūstot par pirmo ārzemnieci šova vēsturē. Dziedātāja studē mūzikas producēšanu un strādā orķestrī par bekvokālisti. Kattie ir bagāta muzikālā pieredze - dalība Baltkrievijas Eirovīzijas dziesmu festivāla finālā, sadarbībā ar producentu no Zviedrijas radītas vairākas dziesmas, kā arī singls “Rainbows”, kas atskaņots vairāk nekā 500 radiostacijās Amerikā, Eiropā un citur. Kattie dziedāšanas stils ir pops, poproks, bet tuvākie izpildītāji – Avrila Lavinja, Zāra Lārsone, Kellija Klārksone, Keitija Perija. 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Rojs Rodžers

Grupas "Triānas parks" solistes Agneses Rakovskas bijušais asistents, “drag queen” Rojs nu pats kļuvis par vietējo slavenību un šogad, piemēram, redzams grupas “Singapūras satīna” mūzikas videoklipā “Pritons”, filmējies šovā ”Pilsētnieces pret lauciniecēm” un sarīkojis pirmo modes skati festivāla “Positivus” vēsturē.

Foto: Edijs Pālens/Paula Čurkste/LETA

Ralfs Eilands un Lauris Reiniks

2018. gadā dziedātāji Ralfs Eilands un Lauris Reiniks meta pie malas mūziku un debitēja kā kino aktieri, ļaujot saviem faniem ieraudzīt citus viņu talantus. Eilands filmā “Blēži” tina ap pirkstu Rēzijas Kalniņas atveidoto tēlu, bet Reiniks beidzot parādīja, ko iemācījies Losandželosas aktieru skolā, iejūtoties galvenajā, taksista lomā kinolentē “Jaungada taksometrs”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu