"Caur ērkšķiem uz.." producente atklāj, kur tiek meklētas šova dalībnieces

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto, publicitātes/TVNET kolāža

Ceturtdien, 20. decembrī, noslēdzās jau otrā skandalozā projekta "Caur ērkšķiem uz.." sezona. Šova producente Aija Strazdiņa sarunā ar TVNET pastāstīja, kā šī sezona atšķīrās no pērn redzētā, kā arī atbildēja uz daudzu skatītāju jautājumu - kur tiek atrastas šova dalībnieces?

Raidījuma producente atklāj, ka ir grūti salīdzināt pirmo un otro sezonu, jo dalībnieču raksturi ir krasi atšķirīgi. "Tā ir cita enerģētika, mēs paši par to brīnāmies! Viņas tik ļoti atšķiras! Ar to arī šova otrā sezona ir citādāka."

"Pirmās sezonas meitenes bija emocionālākas, bija cita vibrācija. Savukārt otrās sezonas meitenes jau pirmajā dienā kāvās," meiteņu raksturus salīdzina Strazdiņa. 

Šova veidotāji saņēmuši pārmetumus, ka daudz kas no redzētā ir iestudēts, bet Strazdiņa atbild, ka tieši otrādi, raidījuma veidotājiem pat nācies "bremzēt" meitenes. "Jānis Bukums [šova vadītājs - red.] ar šīm meitenēm vairākas reizes sēdēja un runāja: "Beidziet kašķēties!" Pirmās sezonas meitenes varbūt bija slinkākas... bet šīm slinkuma nebija, viņām enerģijas bija par daudz!"

Visus interesē - kur īsti šova dalībnieces tiek atrastas? "Tās vietas ir ļoti dažādas," atklāj Strazdiņa. "Kur tu iedomājies, tur viņas arī uzrodas. Piemēram, uz Lienes ielas..." - pārsteidz Aija, kura atklāj, ka neviena no šova dalībniecēm nav tikusi meklēta krīzes vai sociālās aprūpes centros.

"Redzi, šīs iestādes nedrīkst izpaust informāciju par cilvēkiem. Vienkārši, meklējām viņas uz ielas un sociālajos tīklos. Mana kolēģe Santa Skutele paņēma uz sevi meklēšanas procesu. Uz mani kaut kā neķērās... No manis baidās. Santa uzvilka riktīgi vecu džemperi, paņēma pirmās sezonas meitenes un "mauca"," raidījuma veidošanas aizkulises atklāj Aija.

Šova pirmajā sezonā uzvaras laurus plūca panku meitene Krista, kura šovā ieradās, lai sakārtotu savu dzīvi tā, lai tajā nebūtu vardarbības. Krista drīz vien pēc raidījuma devās uz Angliju, meklēt laimi tur. Savukārt otrajā sezonā par uzvarētāju tika pasludināta Monika - lesbiete, četru bērnu mamma, kura vēlējās atbrīvoties no atkarībām un sākt jaunu dzīvi. Vaicājot, kā tiek pieņemts lēmums, kura no meitenēm tiks kronēta par uzvarētāju, Aija atbild: "Par uzvarētāju balso dalībnieces un žūrijas locekļi, kas ir bijuši kopā ar meitenēm visa raidījuma garumā."

Viņa turpina: "Balsu dalījums ir ļoti neviennozīmīgs. Līdz finālam tiek meitenes, kur pamatā galvenā teikšana ir žūrijai.

Kritērijs ir ļoti vienkāršs - kura no meitenēm ņem pretī.

Es saprotu, ka tas ir absolūti subjektīvi. Pārmaiņas ir process. Krista pagājušajā sezonā uzvarēja gandrīz vienbalsīgi. Cilvēkiem tiešām toreiz šķita, ka viņa ir pelnījusi uzvaru. Patiesībā tikai laiks parāda uzvarētāju. Paiet laiks un, piemēram, šobrīd Linda [pirmās sezonas dalībniece, transpersona - red.] ir īstā uzvarētāja."

Vaicājot, vai Aija uztur kontaktus ar meitenēm arī pēc šova beigām, viņa atbild: "Ir daudzas, ar kurām es ļoti draudzējos. Bet attiecības agrāk vai vēlāk arī pārtrūkst."

"Caur ērkšķiem uz.." trešā sezona vēl ir miglā tīta. "Meitenes noteikti izdotos atrast, bet raidījuma turpināšana vai neturpināšana diemžēl nav mans lēmums..." nopūšas Aija. 

Novēlam visām "Caur ērkšķiem uz.." dalībniecēm īstenot savus sapņus par labāku nākotni!

Foto: "Caur ērkšķiem uz.." otrās sezonas fināla aizkulises

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu