Solvita Āboltiņa: “Manas cerības laikam ir naivas, ka man varētu te būt vienkārša ierindas pilsones dzīve” (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

​Bijusi deputāte, tagad Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa (55) 2018. gada noslēgumā uz laiku bija atgriezusies Latvijā, kur svinēja svētkus kopā ar ģimeni. Sarunā ar žurnālu “Privātā Dzīve” viņa atklāja, kā jūtas, atgriežoties dzimtenē.

“Prom esmu īsu laiku, bet tik labi jūtos. Biju aizmirsusi to sajūtu, ka cilvēki uz ielas atskatās un pēc tam piebaksta viens otram. Diemžēl Latvijā triju dienu laikā to dabūju atpakaļ.

Izrādās, Latvijā cilvēkus joprojām interesēju. Un mani tas ne visai priecē.

Manas cerības laikam ir naivas, ka man varētu te būt vienkārša ierindas pilsones dzīve,” tā Aboltiņa, piebilstot, ka “viss tādā straujā ritenī paiet”.

Kā ziņots, Āboltiņa aizvadītā gada februārī sāka darbu Ārlietu ministrijas (ĀM) Eiropas departamenta direktores amatā un viņai tika piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 31. jūlijā Āboltiņai pasniedza akreditācijas vēstuli, kas ļāva viņai kļūt par Latvijas vēstnieci Itālijā.

Āboltiņa politikā darbojās kopš 2001. gada, kad iesaistījās partijā "Jaunais laiks". Savā profesionālajā darbībā līdz Saeimas deputāta mandāta nolikšanai 2017. gadā Āboltiņa bijusi Juridiskās komisijas priekšsēdētāja, Eiropas lietu komisijas locekle, Saeimas priekšsēdētājas biedre un pēcāk arī priekšsēdētāja, partijas "Jaunais laiks" valdes priekšsēdētāja un partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītāja.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu