"Zelta globusu" kā labākā dramatiskā filma saņem "Bohēmista rapsodija" (5)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

76. ikgadējā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonijā galveno balvu svētdien saņēmusi kinolente "Bohēmista rapsodija" ("Bohemian Rhapsody"), kas atzīta par labāko dramatisko filmu.

"Bohēmijas rapsodija" izpelnījās arī otru "Zelta globusu", kuru saņēma galvenās lomas - rokgrupas "Queen" solista Fredija Merkurija - atveidotājs Rami Maleks, kas tika atzīts par labāko aktieri.

Savukārt labākā režisora godu izpelnījās Alfonso Kuarons par filmu "Roma".

Kuarona lente, kurā viņš atainojis savu bērnību Meksikā pagājušā gadsimta 70.gados, saņēma "Zelta globusu" arī kā labākā citvalodu filma.

Meksikāņu kinematogrāfists "Zelta globusu" kā labākais režisors saņēmis arī 2014.gadā par filmu "Gravitāte" ("Gravity").

"Zelta globusu" ceremoniju rīko Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas arī izraugās uzvarētājus. Tādēļ, lai gan prestižākas par ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgām, "Zelta globusa" balvas nav precīzākais rādītājs "Oskara" balvas potenciālajiem laureātiem. Tomēr zināmu priekšstatu par iespējamajiem uzvarētājiem tā ļauj gūt.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu