Endijs Bērziņš par kratīšanu: “Mēs uzzinājām, ka tas ir bijis maksas pakalpojums” (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" 2018. gada 12. jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas, jo bija radušās aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi. Tagad, kad skandāls pierimis, restorānu ķēdes līdzīpašnieks Endijs Bērziņš sarunā ar žurnālu “Santa” atklāja, ka tikt ar visu galā bija ļoti smagi un vēl jau nekas nav beidzies.

“Varbūt līdz šim biju dzīvojis ilūzijās, jo likās, ka tūlīt man atvainosies par nodarīto un pateiks, ka aizšauts garām. Bet tas nenotika. Mēs uzzinājām, ka tas ir bijis maksas pakalpojums, kā arī to, kas ir pasūtītāji. Mēs daudz ko uzzinājām. Un šādos mirkļos tu saproti, ka esi bezspēcīgs cīņā ar vējdzirnavām. Īpaši tad, kad mūsu datorspeciālists Edgars (Edgars Štrombergs – aut.) tika paturēts apcietinājumā,” izdevumam pastāstīja uzņēmējs, informējot, ka pēc šā notikuma neviens no 260 cilvēku lielā kolektīva neesot uzrakstījis atlūgumu, jo visi bijuši kā vienota fronte.

“Es vienmēr esmu bijusi patriote, bet pēc šī visa man pirmoreiz dzīvē bija sajūta, ka gribu aizbraukt no šīs valsts,” intervijā ar “Santu” atzina viņa sieva, modes dizainere Una Bērziņa.

Kā zināms, Bērziņš pēc kratīšanas sniedza ekskluzīvu komentāru portālam TVNET.

Jau ziņots, vasarā pēc kratīšanas uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedza policijas pārmetumus un pieļāva, ka notikušais ir konkurentu provokācija. Vēlāk publiski izskanēja, ka īsu brīdi pēc tam, kad Valsts policija bija sākusi kratīšanu uzņēmuma "Vairāk saules" restorānos, vairāki Rīgas tirdzniecības centri saņēmuši e-pastus no konkurējošā picēriju tīkla "Čili pica", ko pārvalda Lietuvā reģistrētā uzņēmuma "Čili Holdings" meitasfirma.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, restorānu tīkla "Vairāk saules" īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" dibināta 2002. gadā. Uzņēmums pieder tā dibinātāja Endija Bērziņa vadītajai AS "VVS Holding", kurā viens no padomes locekļiem ir zvērināts advokāts Jānis Ešenvalds. 2017. gadā "Vēl vairāk saules" strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un 216 122 eiro zaudējumiem.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu