Ledus skulptūru festivālā pulcēsies tēlnieki no septiņām valstīm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

21. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā piedalīsies 34 pasaulē atzīti tēlnieki no septiņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, ASV un Kanādas, informē Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Dāvis Reimanis.

Mākslinieku uzdevums šoreiz būs vairāk nekā 70 tonnās ledus attēlot tēmu "Kino". Kopumā festivāla laikā būs apskatāmi vairāk nekā 65 ledus objekti, no tiem 30 būs izgaismotas mākslinieku individuāli veidotās un 15 lielās komandu skulptūras, kas būs augstākas par trīs metriem, tai skaitā ledus labirints, sešas lielformāta foto skulptūras.

Tāpat Pasta salā atradīsies "Ledus vīni" ledus bārs, kas izmantotā ledus daudzuma ziņā būs festivāla lielākais objekts.

Foto: Jelgavā ar vērienu noslēdzies Ledus kulptūru festivāls.

Darbu pie skulptūrām ledus tēlnieki sāks 4. februārī un turpinās līdz 8. februārim, kad oficiāli sāksies 21. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Festivāls ilgs līdz 10. februārim, piedāvājot darbus apskatīt trīs pilsētas vietās - Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā. Festivāla laikā būs arī populāru mūziķu koncerti, šovs uz ledus, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits.

Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti 8. februārī, kad notiks atklāšanas ceremonija, pēc kuras tiek paredzēta plaša izklaides un kultūras programma uz divām skatuvēm. Pirmajā festivāla dienā uz galvenās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī uzstāsies solisti Antra Stafecka, Miks Dukurs, Anmary un Dainis Skutelis, kuri apmeklētājus priecēs latviešu kino zelta mūzikas koncertā ar nosaukumu "Viss nāk un aiziet tālumā". Tāpat festivāla pirmajā vakarā uzstāsies grupa "3Live Project", bet nākamajā dienā apmeklētājus izklaidēs Lauris Reiniks un Kriss Noa (Chris Noah) un "Latvijas X Faktora 2." sezonas dalībnieki, savukārt festivāla pēdējā dienā koncertēs pašmāju zināmie mākslinieki - Ivo Fomins un grupa "Tautumeitas". Pirmo reizi kā ledus skatuve darbosies Pasta salas slidotava, kurā būs iespējams noskatīties ledus teātra "Ice Republic" šovu "Ledus Remix".

Tautumeitas
Tautumeitas Foto: Publicitātes foto

Festivāla laikā Jāņa Čakstes bulvārī notiks arī ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, kur sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie mākslinieki - Kārlis Īle un Donats Mockus.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivālu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu