Baletdejotāja Baiba Kokina: “Mums ir balerīnas, kas sver četrdesmit četrus kilogramus, bet tas nav man”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

​34 gadus vecā baletdejotāja un divu bērnu māmiņa Baiba Kokina Latvijas Nacionālās operas un baleta trupā ir kopš 2002. gada. Intervijā ar žurnālu “Ievas Veselība” pastāstīja par cīņu ar savu svaru un to, cik mēdz svērt citas balerīnas.

“Jāatzīst, ka pēc bērniem biju pieņēmusies svarā, grūtniecības laikā man bija plus piecpadsmit kilogrami. Bet pēc otrās meitas piedzimšanas slodzes dēļ galīgi izkāmēju - nekad nebiju bijusi tik tieva! Es svēru piecdesmit kilogramus - man tas bija ļoti maz. [..] Mums ir balerīnas, kas sver četrdesmit četrus kilogramus, bet tas nav man. Jo man ir arī diezgan latviska struktūra, tādi brangi kauli, meitene no Latgales. Tolaik ar slodzi es sevi izdzinu riktīgi,» izdevumam atklāja balerīna.

Baiba Kokina 2002. gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu Zanes Lieldidžas klasē. LNO baleta trupā kopš 2002. gada.

Piedalījusies viesizrādēs Anglijā, Itālijā, Japānā, Krievijā, Nīderlandē, Somijā, Vācijā u.c.

Baibas Kokinas plašajā repertuārā ir tādas lomas kā Donna Anna baletā “Dons Žuans”, Franciska baletā “Pie zilās Donavas”, Oze baletā “Pērs Gints”, Dunjāzāda baletā “Šeherezāde un viņas stāsti”, titulloma baletā “Riekstkodis”, Odeta un Odīlija baletā “Gulbju ezers”, Nikija baletā “Bajadēra”, Medora baletā “Korsārs”, Marija baletā “Riekstkodis”, Svanilda baletā “Kopēlija”, Aurora baletā “Apburtā princese”, Turvela kundze baletā “Bīstamie sakari”, Klāra baletā “Smilšuvīrs”, Zarema baletā “Bahčisarajas strūklaka” un citas.

Baletdejotāja uz operas skatuves tuvākajā laikā būs redzama izrādēs “Romeo un Džuljeta”, “Apburtā princese”, “Tikko. Tuvāk ekvatoram” un “Pērs Gints”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu