Andrejs Ēķis par “UgunsGrēku”: “Vajadzēja apgreidot un maukt tālāk”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 31. janvārī, kinoteātrī “Forum Cinemas” norisinājās TV3 jaunā pašmāju seriāla pirmizrāde, kurā piedalījās mediju pārstāvji un “Viss pa jaunam” projektā iesaistītie. Sarunā ar TVNET tā producents Andrejs Ēķis pastāstīja, kāpēc pieņēmis šādu izaicinājumu.

“Seriālam ir citāds temps, jo tas ir ikdienas seriāls, var teikt – ziepju opera. Bet tā ir interesanta prakse, un kāpēc gan man kino zināšanas nelikt lietā seriālā? Gan mums, gan TV3 tā ir ļoti interesanta sadarbības pieredze. Seriālus esmu arī LNT laikā taisījis, bet šis ir citādi. “Viss pa jaunam”, pirmkārt, ir rimeiks - no portugāļiem. Tur tas ir bijis ļoti veiksmīgs. Uzreiz citādāks ritms. Man likās interesanti, ka 18 procenti Portugāles beigās to skatījušies kā traki,” tā Ēķis.

Uz jautājumu, kāpēc būtu jāskatās “Viss pa jaunam”, viņš atbildēja: “Ne kamerās ir tā lieta, ne gaismošanas komandā, bet gan vai ir stāsts ir vai nav. Man šķiet, ka šis ir tas gadījums, kad ir stāsts.”

Sarunā ar TVNET par iepriekšējiem TV3 projektiem, kuru vidū īpaši izceļas daudzsezonu hits “UgunsGrēks”, Ēķis atklāja, ka, viņaprāt, būtu vajadzējis to turpināt. ““UgunsGrēkā” savukārt bija ieradums, nevis storijs. Tas jau bija kā ģimenes draugs – es uzskatu, bija nepareizi, ka viņi toreiz noņēma nost seriālu. Vajadzēja apgreidot un maukt tālāk.”

Kā iepriekš minēts, seriāla veidotāji ir producentu kompānija "Platforma Filma", kuru līdz šim realizēto projektu kontā ir tādas populāras filmas kā "Rīgas sargi", "Sapņu komanda 1935", "Svingeri", "Nameja gredzens" un "Blēži". Seriāla producenti ir Kristians Alhimionoks un Andrejs Ēķis, bet projekta režisoru komandā ir Aigars Grauba, Zanda Seņkova un Reinis Ūbelis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu