"Muzikālajā bankā" triumfē "Prāta vētra" ar emocionālo "Ogles" (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Prāta vētra LR2
Prāta vētra LR2 Foto: Latvijas radio

Sestdien, 9. februārī Daugavpilī notika Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas finālšovs “Muzikālā banka 2018”. Par gada vērtīgākas dziesmas titulu cīnījās 15 kompozīcijas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību.

Šogad uz titulu pretendēja Double Faced Eels izpildītā dziesma “Atspulgs”, Aijas Andrejevas “Blēņas”, "The Sound Poets" “Ceļš”,  Astro’n’out “Dejot trakāk”, "Jauno Jāņu Orķestra" “Ieviņa”, MARTAS “Manās rokās visi ziedi novīst”, Markus Rivas “Nevaru tā”,  "Prāta vētras" “Ogles”, "Very Cool People" feat. Edavārdi, anša & Kristīnes Prauliņas izpildītā “Pa apli”, "Bermudu divstūra" “Roku okeāns”, "Triana Park" “Rozā brille”,  "Tautumeitu" “Sadziedami”, Dona & Ozola “Salauzta sirds”, Ivo Fomina “Vēlreiz un vēlreiz”, kā arī Intara Busuļa “Viegli”. 

Skatītāji un žūrija lēma, ka galvenā balva pienākas "Prāta vētrai".

Dziesma "Ogles" ņemta no kritiķu peltā albuma «Par to zēnu, kas sit skārda bungas».

Kā jau ziņots, finālšova laikā klausītajiem un skatītajiem bija iespēja ietekmēt to, kura dziesma iegūs gada vērtīgākas dziesmas titulu. Tiešraides balsojums noteica 50% no kopvērtējuma. Otrus 50% jau bija noteikuši balsotāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 31. janvārim, un neatkarīga ekspertu padome. Padomes sastāvā šogad bija komponists Zigmars Liepiņš, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, ģitārists, komponists, aranžētājs Mārcis Auziņš, mūziķis, kordiriģents Jānis Ozols, diriģents un Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, mūziķis Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa, kritiķis Jānis Žilde.

Foto: "Muzikālās bankas 2018" aizkulises.

 “Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 18 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu