77 gadu vecumā miris Hitlera lomas atveidotājs Bruno Gancs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bruno Gancs
Bruno Gancs Foto: Wikipedia.org

Cīrihē 77 gadu vecumā miris šveiciešu aktieris Bruno Gancs, kas plašu atpazīstamību ieguvis kā Ādolfa Hitlera lomas atveidotājs 2004.gada filmā „Der Untergang”. Bruno Gancs sadarbojies ar daudziem slaveniem Eiropas kinorežisoriem, to skaitā ar Vimu Vendersu, Verneru Hercogu, Ēriku Romeru un Teo Angelopulosu.

1987. gada klasiskajā Vima Vendersa filmā "Debesis pār Berlīni" (Der Himmel über Berlin) Bruno Gancs atveidoja eņģeli.

Bruno Gancs galvenokārt pazīstams ar lomām vācu valodā uzņemtās kino un televīzijas filmās. Tomēr viņš atveidojis lomas arī vairākās angļu valodā uzņemtās filmās, tai skaitā, The Boys From Brazil (1978), Strapless (1989), The Manchurian Candidate (2004), "Lasītājs" (The Reader, 2008), Unknown (2011) un Remember (2015).

Brunoa Gancs kopš 1965.gada bija laulājies ar savu dzīvesbiedri Sabīni un, kaut arī viņi dzīvo atsevišķi, abiem ir kopīgs dēls, kurš kopš četru gadu vecuma ir zaudējis redzi. Ganca patstāvīgā dzīves vieta pēdējos gados bija Cīrihe, taču viņam bija arī dzīvoklis Venēcijā un kādu laiku aktieris pavadījis arī Berlīnē.

2010. gadā Gancam piešķīra Eiropas Kino balvu par mūža ieguldījumu.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu