Aprīlī sāksies Rīgas Fotogrāfijas biennāle "Next 2019"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Agņeška Hinca. No sērijas “UX”. 2018
Agņeška Hinca. No sērijas “UX”. 2018 Foto: publicitātes

No 4. aprīļa līdz 28. jūnijam Rīgā un Berlīnē norisināsies laikmetīgās mākslas notikums - Rīgas Fotogrāfijas biennāle "Next 2019", piedāvājot apmeklētājiem izstādes, porfolio skati, lekcijas un simpoziju par aktīvismu Baltijas jaunākajā mākslā, informē pasākuma pārstāvji.

Biennāles starpgadu programma "Next" veidota, pievēršot uzmanību jaunajiem māksliniekiem, kuri vēl ir savas radošās karjeras sākumā, un dodot viņiem iespēju pieteikt sevi plašākā kontekstā.

No 4. aprīļa līdz 6. aprīlim Rīgā notiks biennāles atklāšanas pasākumi. Latvijas Fotogrāfijas muzejā 4. aprīlī tiks atklāta Polijas jauno mākslinieku izstāde "(Ne)dabiskie ķermeņi". Izstāde, izmantojot dažādus medijus un vizuālās valodas elementus, pievēršas jēdziena "nedabiskie ķermeņi" analīzei. Savukārt 5. aprīlī turpat muzejā notiks arī kritiķa un kuratora Ādama Mazura lekcija "Mūsu ķermeņi fotogrāfijā".

Šogad pirmo reizi festivāla vēsturē notiks portfolio skate, aicinot jaunus un arī profesionālus fotogrāfus satikties ar nozares pārstāvjiem no Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un citām Eiropas valstīm, gūt vērtējumu un ieteikumus tālākai attīstībai. Skate notiks 5. aprīlī Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās un ISSP Galerijā Berga Bazārā.

Turpat būs iespējams skatīt arī festivāla balvas "Meklējam jauno fotogrāfijā!" finālistu darbus. Balvas rezultātus starptautiska žūrija paziņoja jau 2018. gada novembrī, taču festivāla laikā tie pirmo reizi kļūs apskatāmi arī publiski. Līdz ar finālistu darbu skati tiks atklāta arī šā gada balvas uzvarētājas Annijas Muižules personālizstāde "Priecīgi uzņēmēji izklaidējas birojā".

Annija Muižule. No sērijas “Priecīgi uzņēmēji mētājas ar dokumentiem un izklaidējas birojā”, 2016 - 2018
Annija Muižule. No sērijas “Priecīgi uzņēmēji mētājas ar dokumentiem un izklaidējas birojā”, 2016 - 2018 Foto: Annija Muižule

6. aprīlī ISSP Galerijā notiks starptautisks simpozijs "(Ne)Aktīvisma manifestācijas Baltijas jaunākajā mākslā", tiecoties apzināt politiskā un sociālā aktīvisma esamību Baltijas jauno mākslinieku radošajās praksēs un skatot aktīvisma un mākslas attiecības kopumā.

12. aprīlī Berlīnē pirmo reizi sadarbībā ar Berlīnes mākslas galeriju "pavlov’s dog" tiks atklāta latviešu mākslinieces Diānas Tamanes izstāde "Asinsspiediens".

25. aprīlī galerijā "Alma" tiks atklāta mākslinieces Viktorijas Ekstas izstāde "P", kas ir vizuāls vēstījums par nakts maiņas darba ietekmi uz cilvēka ikdienas dzīves ritmu.

29. aprīlī ISSP galerijā notiks Kataržinas Sagatovskas lekcija tiem, kurus interesē mākslas fotogrāfiju tirgus profesionālās stratēģijas.

Festivāla noslēdzošais pasākums notiks 19. maijā Kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Tajā tiks atklāta Lietuvas izdevniecības "NoRoutine Books balvu" saņēmēju Madaras Gritānes, Ievas Balodes un Reiņa Lismaņa darbu un grāmatu izstāde.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir starptautisks mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju, aptverot dažādas jomas un vērienīgus notikumus, sniedzot iespēju satikties ar daudziem starptautiski atpazīstamiem mākslas profesionāļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu