Arhitekts pajokoja – 10 dīvainākās ēkas pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmumi no Instagram

Arhitektūras meistardarbi var cits ar citu sacensties unikalitātē, skaistumā un radošumā. Tomēr vairums ēku projektu iekļaujas kādos noteiktos rāmjos, kas tos padara līdzīgus – tikai dažas no celtnēm ir tik unikālas, ka piesaista gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu uzmanību.

Caurspīdīgā māja Japānā

Dabiskās gaismas mīļotājiem caurspīdīgais stikla nams Japānā būtu lieliska izvēle – daudz saules gaismas un pasakains skats pa logiem. Tomēr viens visai nozīmīgs mīnuss šai mājai tomēr ir – absolūti nekāda privātuma. Ēkas autori ir japāņu arhitektu birojs Sou Fujimoto Architects, kas iedvesmojušies no pirmatnējajiem cilvēkiem, kas dzīvoja kokos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iProperty Singapore (@iproperty_intl) on

Skeitbordistu sapnis – mājas un skeitparka apvienojums

Skeitborda fanātiķi būs sajūsmā par māju, kas apvienota ar skeitparka rampu. Atpūties ar draugiem un vienlaikus nododies savam hobijam. Šo māju ir projektējis bijušais skeitborda pasaules čempions Pjērs Andrē Senizēgs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gautam Singhania (@gautamsinghania99) on

Krāsainais gliemežvāks

Iedvesmojoties no Antonio Gaudi un Frenka Loida Raita ekstravagantajiem namiem, kāda ģimene Meksikā ir uzcēlusi privātmāju, kas uz mata atgādina krāsainu gliemežvāku. Mājas celtniecībā ir izmantotas tās pašas tehnikas, ko Barselonas savādajos namiņos lietojis Gaudi, proti, logu vietā krāsaina stikla mozaīkas un ēkai nav asu stūru – tās fasāde atdarina dabas objektu formas.

Pasaulē šaurākā māja Polijā

Šā Varšavas nama platākā vieta ir vien 152 centimetri. Pasaulē šaurākās ēkas vienīgais iedzīvotājs ir tās dizainers Jakubs Ščeznī, kas uzskata, ka pilsētās nedrīkst būt neizmantotas spraugas – pat starp diviem namiem. Šā iemesla dēļ dizainers savu mājokli uzcēla starp divām dzīvojamajām ēkām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Цветдизайн? (@tsvetdesign) on

Māja - tualetes pods

Tērauda, betona un stikla veidojums tualetes poda formā ir māja Seulā, Dienvidkorejā. Divstāvu mājā ir divas guļamistabas, divas viesu guļamistabas un trīs luksusa klases tualetes. Ēkas celtniecība ir izmaksājusi vairāk nekā miljonu dolāru, taču, par laimi, daļu no tā sedza Pasaules tualešu organizācijas fonds.

Apgrieztā māja Vācijā

Lai gan mājas ar kājām gaisā ir atrodamas teju visur, tomēr šis savdabīgais namiņš Vācijas pilsētā Trasenheidā ir īpašs. Tas ir celts 2008. gadā un ir ārkārtīgi populārs tūrisma objekts. Šis namiņš ir viens no “Pasaule kājām gaisā” projekta elementiem, kas ļauj apmeklētājiem apskatīt pasauli no citas perspektīvas – ne tikai ēka apgriezta vēkšpēdus, bet arī interjers  iekārtots kājām gaisā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by beagrandma (@beagrandma62) on

Flinstonu namiņš Kalifornijā

Kaut arī Flinstonu ģimenīte dzīvoja akmens laikmetā, šī Kalifornijas māja nepavisam nav vecmodīga vai aizvēsturiska, bet tieši pretēji – ēkas interjers ir veidots pēc modernisma principiem. No savādās Flinstonu mājiņas paveras pasakains skats uz Kluso okeānu. Šo māju ir iegādājies savulaik ASV populārais televīzijas šovu vadītājs Diks Klārks par teju četriem miljoniem dolāru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??? ??????? ???????? • (@theoutlier__) on

Hobita ala Velsā

Saprotams, ka Flinstonu namiņa kompānijā neiztikt bez hobitu alas. Arī populārās filmas iedvesmoti, apņēmīgākie fani ir radījuši vairākas filmu “Gredzenu pavēlnieka” varoņu hobitu alas. Īpaši vērts izcelt namiņu Velsā – to 2003. gadā uzcēla filmu fans Saimons Deils par maksimāli mazām izmaksām un īsā laikā. Māju Saimonam izdevās uzcelt nieka četros mēnešos, un par tajā izmantotajiem materiāliem viņš šķīrās no 3000 mārciņām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dom Wilson (@dom_wilson) on

Tērauda māja Teksasā

Atšķirībā no hobita alas lepno tērauda namu arhitekts Roberts Bruno plānoja un cēla 33 gadus – no 1973. līdz 2006. gadam, kad nams beidzot tika pabeigts. Sākotnēji arhitekts bija paredzējis, ka ēkai būs tikai viens stāvs, taču viņa azarts nerimās – māja ieguva vēl divus stāvus, kurus atdala īpašas bīdāmas sienas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SANJEEV SILWAL (@sanjeev.silwal) on

Zābaku māja Jaunzēlandē

Dīvainās formas ēka Jaunzēlandē tiek izīrēta ceļotājiem. Tās autori ir kāds jaunzēlandiešu pāris, kas vēlējās radīt unikālu un “romantisku” viesu namu. Ēka ir celta 2001. gadā un tūdaļ piesaistījusi pārīšus, kas vēlas naktis pārlaist zābakā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buttercup The Savvy Cav (@cavsavvy) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu