Komponistam Jānim Lūsēnam 60

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Lūsēns
Jānis Lūsēns Foto: M. Plūme

Liepājas Olimpiskajā centrā 7. aprīlī plkst.19 notiks latviešu komponista, leģendārās speisdisko (space disco) apvienības "Zodiac" dibinātāja Jāņa Lūsēna 60. jubilejas koncerts. Tieši šajā dienā komponists svin savu apaļo jubileju - 60.

Komponista dzimšanas dienā uz vienas skatuves satiksies un emocijas dalīsies Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Marija Naumova, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Aija Vītoliņa, Uģis Roze, Aija Andrejeva, Igo, Ieva Sutugova, Raimonds Ozols, Ieva Akuratere, Ralfs Eilands, Anmary, Atis Ieviņš, Annija Putniņa, Elizabete Lukaševiča, koris "Sōla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, grupa "Zodiac" un daudzi citi mūziķi.

Koncerta pirmā daļa veltīta teātra pasaulei un tēmām, kas desmitiem un pat simtiem reižu skanējušas no teātru skatuvēm - kā mistērija ar nelieliem atmiņu un sajūtu uzplaiksnījumiem no iestudējumiem "Kaupēn, mans mīļais", "Sfinksa", "Agrā rūsa", "Sniega karaliene", "Ikstīte", "Neglītais pīlēns", "Indrika hronika", "Hotel Kristina", "Putnu opera" un "Meierovics".

Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs dziesmas, kuras joprojām bauda klausītāju mīlestību un ir pieskaitāmas Lūsēna zelta fondam. Jubilejas svinību režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs. 7. aprīļa koncerts no Liepājas tiešraidē būs vērojams arī "LMT Straume" kanālā.

"Zodiac" 80. gados
"Zodiac" 80. gados Foto: no personiskā arhīva

Nesen grāmatnīcās nonācis Ingunas Baueres sarakstītais autobiogrāfiskais romāns "Jānis Lūsēns trešais", izdots arī dziesmu albums "Jānis Lūsēns. Dziesmas" ar visu laiku skaistākajām Lūsēna melodijām jaunās aranžijās un izpildījumā.

Foto no arhīva: Jānis Lūsēns prezentē jaunu albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu