"Tautumeitas" laiž klajā jaunu video un izsludina rudens koncertturneju (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Tautumeitas”
“Tautumeitas” Foto: Publicitātes foto

Etnomūzikas grupa “Tautumeitas” saviem klausītājiem piedāvā singlu “Bērziņš”, kas tapis sadarbībā ar vienu no Latvijas labākajiem producentiem - Reini Sējānu. “Bērziņš” ir viena no dziesmām, kas iekļauta latviskākās un sievišķīgākās grupas debijas albumā ar nosaukumu “Tautumeitas”, kas atzīts gan par labāko tautas mūzikas albumu ceremonijā "Zelta mikrofons", gan atzīts par gada albumu TVNET gada topā.

“Ir īstais laiks atmodināt sevī iekšējo pavasari un mēs gribam ticēt, ka dziesmai "Bērziņš" piemīt šī spēja. Tā ved mūs ceļojumā pie pasaules koka - bērza, kam šajā laikā piemīt īpašs statuss un enerģija,” stāsta dziesmas līdzautore Aurēlija Rancāne. “Bērzam latviešu folklorā ir veltītas ne mazums tautas dziesmu, un tas ir arī viens no galvenajiem Vasarsvētku simboliem. Šajos meitenes iniciācijas svētkos bērziņš tiek īpaši pušķots un godāts. Svinību laikā meitenes iekar savas personīgās rotas bērza zaros, lai tās uzņemtu jaunu enerģiju, atbrīvotos no vecās un atkal varētu veikt savu ne tikai skaistuma, bet arī aizsardzības funkciju.”

Video. "Bērziņš".

Līdz ar singla “Bērziņš” prezentāciju, tiek izsludināta arī grupas “Tautumeitas” koncertturneja, kas rudenī norisināsies vairākās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Cēsīs, Ventpilī un Jelgavā. Grupa Latvijas turnejai gatavojas kopš pagājušā gada septembra, kad Rīgā, koncertzālē "Palladium" notika pirmie lielie solo koncerti grupas pastāvēšanas vēsturē, kas tika pilnībā izpārdoti. Koncertos tiks izpildītas ne tikai jau zināmas dziesmas no grupas debijas albuma, bet sagaidāmi arī daži pārsteigumi kopā ar pieaicinātiem viesmāksliniekiem.

Foto: Postfolka grupas "Tautumeitas" debijas albuma prezentācija.

Grupas “Tautumeitas” koncerti notiks:

21. septembrī Latgales vēstniecībā “Gors”, Rēzeknē

28.septembrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, Cēsīs

12.oktobrī Teātra namā “Jūras Vārti”, Ventspilī

13.oktobrī Jelgavas kultūras namā

Biļetes ir iespējams iegādāties www.ekase.lv

"Tautumeitas" koncertā
"Tautumeitas" koncertā Foto: Ģirts Raģelis
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu