Pasaulslavena latviešu modele atklāj skaudrās modes biznesa aizkulises

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkā dzīvojošā latviešu modele Luīze Salmgrieze-Kampio sociālajos tīklos ir publiskojusi emocionālu un vaļsirdīgu vēstuli par to, ko viņai nācies piedzīvot, sākot modeles gaitas. 

Kā ierakstā atklāj Salmgrieze, “me too” kustība, kurā cilvēki dalās ar stāstiem par piedzīvotajiem seksuālajiem uzbrukumiem, ir ļoti populāra, taču ikvienam būtu vairāk jārunā arī par ēšanas traucējumiem modeļu vidū.

Modele atzīst, ka ir pagājuši četri gadi, kad viņa beidzot var atklāti runāt par lietam, ko piedzīvojusi modes pasaulē. Kad modelei bija 14 gadi, viņas aģentūra Latvijā lika Salmgriezei zaudēt svaru. Sākotnēji ēšanas traucējumi izpaudās kā sevis mērdēšana badā, kas modelei izraisīja mēnešreižu zudumu uz veseliem diviem gadiem.

Pēc tam Salmgrieze nedaudz uzņēma svaru – kļuva par puscentimetru "resnāka", nekā noteikts līgumā, kā dēļ aģentūra draudējusi viņai nemaksāt honorāru. Spiediena dēļ modele pēc katras ēdienreizes izraisījusi sev vemšanu, kas tā turpinājies līdz brīdim, kad viņa palika stāvoklī ar meitu Stellu.

“Jā, es cietu no bulīmijas aptuveni astoņus gadus,” vaļsirdīgi atzinās modele.

Modele piedzīvojusi arī seksuālu uzmākšanos, lai gan sīkākus komentārus par to ierakstā nesniedza.

“Es jūtos vainīga par mākslīgā skaistuma atbalstīšanu visus šos gadus, liekot citām sievietēm justies par sevi nepārliecinātām,” raksta modele, aicinot izteikties arī citas savas kolēģes.

Emocionālo vēstījumu komentējusi arī TV personība Anna Rozīte un modele Ginta Lapiņa, slavējot Salmgriezes uzdrīkstēšanos par to runāt publiski. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu