Nākamajai Purvīša balvai šī gada pirmajā ceturksnī nominēta Amanda Ziemele

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Amanda Ziemele
Amanda Ziemele Foto: kim?

Nākamajai Purvīša balvai šī gada pirmajā ceturksnī nominēta Amandu Ziemeli par personālizstādi "Kvantu matu implanti", kas līdz 7. aprīlim tika eksponēta laikmetīgās mākslas centrā "kim?", informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Pirmo nominanti Purvīša balvai izvirzījusi ekspertu darba grupa, kurā strādā strādā LNMM izstāžu zāles "Arsenāls" kuratore un radošās darbnīcas vadītāja Līna Birzaka-Priekule, mākslas zinātniece un izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava, mākslas zinātniece un kuratore Ieva Kalniņa, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis, kurators un mākslas teorētiķis Kaspars Vanags, filozofs Kārlis Vērpe, kā arī galerijas "Careva" dibinātāja un vadītāja Alise Careva.

Eksperti laikā no 1. janvāra līdz 31. martam izvērtēja kopskaitā sešas izstādes, tostarp Ievas Jurjānes izstādi "Gals & sākums" LNMM, Brigitas Zelčas-Aispures un Kristapa Grundšteina izstādi "Vietu vairāk nav", kas tika eksponēta "Arsenāla" radošajā darbnīcā, Sabīnes Zoltneres personālizstādi "Muzeju sala" Rīgas cirka bijušajā ziloņu stallī, Ernesta Vītiņa izstāde "Stikla labirintā", kas tika eksponēta "Rīgas mākslas telpā", kā arī "kim?" laikmetīgās mākslas centrā aplūkojamo Santas Frances personālizstādi "Safeporting".

Amanda Ziemele - personālizstāde “Kvantu matu implanti” kim? Laikmetīgās mākslas centrā
Amanda Ziemele - personālizstāde “Kvantu matu implanti” kim? Laikmetīgās mākslas centrā Foto: publicitātes

Purvīša balva dibināta 2008. gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude". Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt". Trešo Purvīša balvu 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi", ceturtā Purvīša balva 2015. gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi "Netaisnība", bet piekto Purvīša balvu 2017. gada februārī saņēma Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par darbu "Dziesma". Sesto Purvīša balvu šogad saņēma Ieva Epnere par darbu "Dzīvo atmiņu jūra".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu