Mākslinieku apvienība "Orbīta" saņēmusi Sergeja Kurjohina balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dzejnieku un mākslinieku apvienība "Orbīta"
Dzejnieku un mākslinieku apvienība "Orbīta" Foto: Nadya Mitskevitch

Mākslinieku apvienības "Orbīta" izstāde "No kā rodas dzeja?" saņēmusi Sergeja Kurjohina vārdā nosaukto balvu, informēja apvienības pārstāve Zane Volkinšteine.

Sanktpēterburgā, Krievijā, notikušajā Kurjohina balvas pasniegšanas ceremonijā Latvijas mākslinieku grupa saņēmusi kategorijā "Labākais mediju objekts".

Kā norādīja Volkinšteine, šī esot pirmā reize, kad kāds no Latvijas māksliniekiem iegūst Kurjohina balvu. Šī balva ir būtisks Krievijas kultūras notikums, un ir cieši saistīts ar mākslas tendencēm globālā mērogā. Balva tiek pasniegta dažādu valstu māksliniekiem, kuratoriem, rakstniekiem un žurnālistiem, kas savos darbos attīsta revolucionāras idejas laikmetīgajā mākslā.

Kurjohina vārdā nosauktās balvas konkurss, ka norāda apvienības pārstāve, atbalsta jaunu formu meklējumus, mākslu mijiedarbību, provokācijas, orientāciju uz performanci, improvizāciju un rezultāta neparedzamību. Balva tiek pasniegta kopš 2009. gada, un tā nosaukta mūziķa, komponista un mākslinieka-eksperimentatora Kurjohina vārdā.

Izstādes video.

Pēterburgā arī skatāma ikgadējā Kurjohina balvas nominantu darbu izstāde, kurā līdz 18.maijam videoformātā izstādīts ieskats "Orbītas" izstādē "No kā rodas dzeja?". Tikmēr Rīgā, Nacionālajā mākslas muzejā, līdz 9.jūnijam šie paši darbi skatāmi klātienē, Purvīša balvas kandidātu izstādē.

Volkinšteine piebilda, ka Kurjohina balvai "Orbīta" nominēta jau otro reizi, jo pirmā nominācija bija par 2012. gada instalāciju "Radiosiena", kas arī tika nominēta Purvīša balvai.

"Orbīta" ir mākslinieku un dzejnieku apvienība no Rīgas, kas Latvijas un starptautiskajā kultūras dzīvē piedalās kopš 1999. gada. Orbītas dalībnieki - Artūrs Punte, Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs un Aleksandrs Zapoļs.

"Where Do Poems Come From?" View on our exhibition @art centre NOASS (Riga), 22.05 - 14.07.2018 from Orbita on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu