Anmanis uzskata, ka gleznai būtu jāmaksā vairākus desmitus tūkstošu (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

"Viena mana mākslas darba cena ir aptuveni no 300 līdz 1000 eiro," intervijā izdevumam "Vakara Ziņas" šā brīža izmaksas atklāj gleznotājs Jānis Anmanis. "Tomēr gleznas faktiskā vērtība ir daudz lielāka, taču Latvijā šobrīd finansiālais stāvoklis nav spīdošs. Normāls bizness ir tad, kad par mākslas darbu var saņemt desmit, divdesmit vai trīsdesmit tūkstošus, bet es saprotu, ka cilvēkiem lielākoties nav naudas un nav viegli." 

Anmanis bija viens no tiem māksliniekiem, kas 13. aprīlī mākslas salonā «Aminori» apmeklēja mākslas izstādi «Siltumnīca».

"Tagad man ir 300 eiro pensija, protams, gadās arī kādreiz pārdot kādu glezniņu. Atklāti sakot, nav viegli izdzīvot," atklāts ir Anmanis, kurš pagājušogad nosvinēja 75 gadu jubileju. "Ir jāmaksā par telpu īri, transporta izdevumiem un gleznošanas materiāliem. Viens audekla rāmis maksā, sākot ar 50 līdz 70 eiro. Es neesmu ne pašnodarbinātais, ne nenodarbinātais. Esmu vienkāršs brīvmākslinieks. Senāk manus mākslas darbus pirka galerijas gan no Japānas, gan no Maskavas. Par mazu glezniņu toreiz saņēmu 300 rubļus, ko tālāk jau galerija pārdeva par tūkstoti vai diviem."

"Man ir gadījušies arī tādi klienti, kas gleznu tā arī nenopērk. Bet tādā ziņā es esmu ļoti viltīgs, jo gleznoju tā, lai arī man patiktu. Ja mākslas darbs labi izskatās izstādē, to var iegādāties arī cits pircējs," viņš atklāj.

Jānis Anmanis

Jānis Anmanis ir dzimis Rīgā 1943. gada 6. decembrī. 1961. gadā absolvējis J. Rozentāla Mākslas vidusskolu, bet 1969. gadā beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu. No 1970. gada viņš ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. J. Anmanis bijis Kultūras ministrijas eksperts un izcilā mākslinieka Edgara Iltnera prēmijas laureāts. 1999. gadā J. Anmanis saņēma Triju Zvaigžņu ordeni, 2003. gadā - Taivānas starptautisko draudzības ordeni, bet 2009. gadā - Latvijas nacionālo bruņoto spēku štāba bataljona komandiera apbalvojumu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu