Kristīne Garklāva ceļ trauksmi: “Daba iet bojā tādā ātrumā, kāds pasaules vēsturē vēl nav pieredzēts” (21)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

​Žurnāliste un TV personība Kristīne Garklāva, kura savu ceļojumu laikā ar ģimeni redzējusi, kas notiek arī citās zemēs, sociālajā tīklā “Instagram” publiskojusi skumju kadru, kas parāda – cilvēki nogalina dabu.

“Dažreiz šķiet, vai skumjās bildes vajag publicēt? Tādas nevienam jau tā īsti nepatīk. Bet laikam ir būtiski mēģināt pateikt to, ko patiešām jūtu. Šoreiz bildē - gliemežvāku un siltu atvadu domu ieskauts, zilais pingvīniņš. Atradām okeāna krastā mirušu. Mana māsa, kura strādā veterinārajā klīnikā, sacīja, ka, visticamāk, bojā aizgājis barības trūkuma dēļ.

Viņš nav pirmais krastā atrastais. Klimats mainās, tautsaimniecības ietekme palielinās. Daba no mums attālinās.

ANO jaunākais ziņojums aizvakar [informēja – red.piez.], ka šobrīd notiek vēl nepieredzēta dabas situācijas pasliktināšanās, miljonam sugu draud izmiršana. Daba iet bojā tādā ātrumā, kāds pasaules vēsturē vēl nav pieredzēts, savvaļas sugas izmirst aizvien straujāk, un tas radīs ļoti smagas sekas cilvēkiem visā pasaulē - rakstīts Parīzē publiskotajā ziņojumā “Globālais bioloģiskās daudzveidības un ekosistēmu pakalpojumu novērtējuma ziņojums”. Arī Latvijas dabas fonds aicina politiķus rīkoties. Paldies, ka šo visu garo izlasījāt,” raksta Garklāva.

“Paldies par šo skumjo, bet baisi patieso stāstu! Par šīm lietām noteikti nav jāklusē!”, “Spēcīga bilde. Skumji, bet tajā pašā laikā ļoti pamācoši. Domāt pašai, likt aizdomāties apkārtējiem un mācīt savus bērnus. Mums visiem būs jādzīvo šajā pasaulē un darīsim tā, lai nav, ko nožēlot”, “Ar šādām skumjām noteikti vajag dalīties, lai atgādinātu par mūsu visu atbildību,” tā komentētāji.

Uz augšu