Eirovīzijas veterāne Agnese Rakovska atklāj, ko domā par šā gada pārstāvjiem "Carousel"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens

Dziedātāja Agnese Rakovska 2017. gadā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā pārstāvēja Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā kopā ar grupu «Triana Park», izpildot dziesmu «Line». Šogad, tuvojoties 2019. gada Eirovīzijas pusfināliem, TVNET sazinājās ar mūziķi, lai noskaidrotu, kādas ir viņas domas par grupu "Carousel" un dziesmu "That Night".

“Tā ir dziesma ar savu noskaņu, kas rada ļoti intīmu sajūtu. To, ka dziesma ir lipīga un melodija atkārtojas tik daudz reižu, ka tev beigās neizbēgami pielīp, ir skaidrs. Jautājums ir par to, kā tajā visā lielajā kokteilī tas tiks nolasīts, jo bardaks, kas tur uz vietas notiek, ir milzīgs.

Pašlaik man liekas pilnīgi absurdi mēģināt prognozēt, kurā vietā ierindosimies.

Protams, ka es novēlu pārstāvjiem to visu labāko un tas ir tiešām grūts uzdevums. Svarīgākais ir pašiem saprast, ko un kā viņi visu tur īsti dara. Man liekas, ka viņiem skatuves pieredze un tā sapratne par to, ko viņi grib ir – tāpēc arī paši teica, ka negrib ugunskurus uz skatuves un spridzināt visu. Viņu performance ir vairāk uz Salvadora Sobrala pusi – intīms, ieturēts, lakonisks priekšnesums.

To, kā viņiem ies, to nevar paredzēt pilnīgi neviens.

Es tikai no savas puses varu pateikt to, ka šis ceļojums ir ļoti, ļoti traks un stresains. Slodze un spriedze - tā tur ir daudz. Galvenais tikt ar to galā un izdzīvot. Tas ir konkurss – nevajag bojāt pašiem pārsteigumu un vienkārši jāskatās, jātur īkšķi par to, lai mūsējiem viss izdodas,” sarunā ar TVNET pastāstīja Rakovska.

Kā jau ziņots, par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvjiem būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu