Ralfs Eilands par šā gada pārstāvjiem Eirovīzijā: “Man nebūs kauns skatīties” (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Dziedātājs Ralfs Eilands 2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar grupu „PeR” startēja ar skaņdarbu “Here We Go”, taču finālā neiekļuva. Šogad pierādīt Latvijas varēšanu mēģinās grupa “Carousel” ar dziemu “That Night”. Eilands sarunā ar TVNET pastāstīja, ka, viņaprāt, izdarīta pareizā izvēle “Supernova 2019”, kurā viņš bija viens no tiesnešiem.

“Šinī gadā cilvēki izlēma, ka nevis domās, kas der Eirovīzijai, bet sprieda, kas pašam patīk kā klausītājam. Līdz ar to, pat ja mūsu pārstāvji, nedod dievs, radikāli zaudē pilnīgi visiem šajā konkursā, es tik un tā esmu lepnāks un priecīgāks, nekā ja jebkurš cits būtu aizbraucis, jo man nebūs kauns skatīties. Es varēšu to parādīt arī saviem draugiem, kuriem besī Eirovīzija. Šitā dziesma ir forša – tāda, kas var skanēt pat tad, kad nav šī konkursa, kas arī ir svarīgākais.

Mēs kā latvieši nevaram imitēt kaut kādu zviedru popsi un censties uzminēt Eirovīzijas formulu, jo tā būs laba kopija, bet zviedri ir zviedri.

Tāpēc, davai, sūtam “Skyforger”, kādu folka ansambli. Jebko, kas atšķiras. Līdzīgi kā Islandes popsis – dzirdot pa radio uzreiz var pateikt, no kurienes tas ir. Labāk nekopēt to, kas ir čārtos, bet maukt tādiem, kādi esam, ” tā Eilands.

Uz jautājumu par paša pieredzi Ralfs atbildēja šādi: “Mūsu gadā bija tā, ka netikām finālā un palikām laikam pēdējie, un tika iekšā, nu, riktīgākie sūdi no mūsu pusfināla. Daudzi bija sliktāki. Bet kāpēc par viņiem nobalsoja? Citam ir prikols, citam kaimiņš, citam vēl kaut kas. To nevar saprast.”

Kā jau ziņots, pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

Par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvjiem otrajā pusfinālā būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu