Telavivas expo - vieta, kur šogad norisinās Eirovīzijas dziesmu konkurss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Jau pērnā gada septembra vidū, Eirovīzijas rīkotāji lepni paziņoja, ka 2019. gada dziesmu konkurss norisināsies Izraēlas lielākajā izstāžu, koncertu un konferenču centrā - Telavivas Expo. 

Atšķirībā no citām zemēm, tostarp arī Latvija 2001. gadā, kur Eirovīzijas dziesmu konkursa sakarā tiek būvētas speciālas arēnas un koncertu halles, izraēlieši kā norises vietu ir izvēlējušies jau esošu celtni. Telavivas Expo pirmsākumi ir meklējami samērā senā pagātnē - 1932. gadā, kur tika izveidota pirmā arēna un nosaukta par "Jaridu Hamicraku", bet 1959. gadā komplekss tika pārcelts uz pašreizējo lokāciju - blakus Telavivas universitātei un Jarkonas parkam. Mūsdienās no niecīgas koncertzāles šeit jau slejas milzīgs arēnu un zāļu komplekss, kurā ik gadu notiek vismaz 45 līdz 60 vērā ņemami notikumi, festivāli vai koncerti, kurus apmeklē aptuveni 2,5 miljoni cilvēku. 

Eirovīzijas skatuve Telavivas Expo 
Eirovīzijas skatuve Telavivas Expo Foto: AFP / Scanpix

Telavivas Expo komplekss sastāv no desmit hallēm un paviljoniem, kā arī milzīgu pastaigu laukumu un atrakciju parku. Blakus milzīgajam Expo atrodas arī pirmā Telavivas arēna, kurā apmeklētāji var iebraukt ar savu automašīnu - savulaik šis ir bijis pirmais automašīnu kinoteātris Izraēlā. Tikai 2003. gadā galveno Telavivas Expo zāli papildināja jauna ēka - "Paviljons Nr.1", kas aizņēma 20 000 m² lielu platību un tolaik tā bija lielākā izstāžu zāle Izraēlā un visā Vidusjūras valstu austrumu daļā. Tomēr šī zāle ilgi nepastāvēja - jau 2010. gadā apļveida struktūru nojauca un tā vietā uzcēla 10 000 lielu kongresa un pasākumu centru, kuru pārsauca par "Paviljonu Nr.2", kuru atklāja 2015. gadā. Jaunajā paviljonā 2018. gadā ir notikušas Eiropas Džudo sacensības, bet šogad te norisināsies Eirovīzijas dziesmu konkurss. Uz šīs pašas arēnas skatuves ir kāpuši tādi mākslinieki kā Igijs Pops, grupas Nine Inch Nails un Thirty Seconds to Mars. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu