Ikšķiles estrādē piektā Kulakova nakts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/

Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad notiks “Kulakova nakts”, un par mājvietu piektajam festivālam, kas norisināsies 5. jūlijā, izvēlēta viesmīlīgā Ikšķiles estrāde. 

Festivālā piedalīsies grupas “Pērkons”, “Menuets”, Rihards Saule & Co, “Rīgas Modes” , “Trīs Latvijas tenori” (Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs), RTU vīru koris "Gaudeamus" (diriģents Ivars Cinkuss), Pūtēju orķestris "Horizonts" (diriģents Tomass Kokamegi), UFO un estrādes apvienība “Kaija”, Jānis Bērziņš (soloģitāra), Ieva Parša (mecosoprāns), Varis Siliņš un Liepājas kamerorķestris, “Rusted Wheel” u.c. Būs arī vinila diskotēka līdz rīta gaismai (DJ Uldis Rudaks & DJ Dambis).

Protams, kā allaž, galvenā loma “Kulakova naktī” paliek „Pērkonam”. Juris Kulakovs „Pērkona” daļā iekļāvis visus grupas hitus: „Zaļā dziesma”, „Slidotava”, „Labu vakar”, „Dziesma par sapumpuroto zaru”, „Gandrīz tautasdziesma”, „Balāde par gulbi”, „Mana dienišķā dziesma”, u.c. Šajā naktī kopā ar „Pērkonu” uzstāsies arī LNO solists Nauris Puntulis.

“Manuprāt, “Kulakova nakts” iespējas ir īpaši bagātas un neizsmeļamas, jo reti kurš komponists pat visā plašajā pasaulē ir aptvēris savā daiļradē tik plašu kompozicionālu dažādību kā Juris Kulakovs. Rokmūzika, grandiozas kantātes, aktuālu tēmu kamermūzikas cikli, emocionālas muzikālās izrādes, mūzika pūšamo instrumentu orķestrim, izcilas kora dziesmas – tas viss būs dzirdams un redzams nākamajās “Kulakova naktīs”, iepriecinot jau četru paaudžu mūzikas mīļotāju sirdis, saka dziedātāja Ieva Akuratere, savukārt muzikoloģe Daiga Mazvērsīte atgādina – Latvijā grupai “Pērkons” ir nepārvērtējama nozīme. “Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols ar nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais – “Pērkons” ir grupa ar tik konsekventu tekstu izvēli – tik nepārprotams un atklāts jaunības maksimālisms.”

Foto: «Kulakova nakts».

Atgādināsim, ka iepriekšējos gados festivāls norisinājās Ogres estrādē, Liepājas koncertestrādē “Pūt, vējiņi”, Jura Kulakova dzimtajos Līvānos un Vidzemes koncertzālē “Cēsis”.

Biļetes uz festivālu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu