Vai Nīderlandes uzvara Eirovīzijā var tikt anulēta? (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

18. maija vakarā Telavivā noslēdzās 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss. Nule atklājies, ka viņš varētu būt pārkāpis vienu no konkursa galvenajiem noteikumiem, kā rezultātā Nīderlandes uzvara var tikt anulēta.

Vērīgākie Eirovīzijas skatītāji atklājuši, ka Lorenss, iespējams, ir pārkāpis galveno konkursa nosacījumu un piedalījies tajā ar vecu dziesmu. Sociālo tīklu lietotāji dalījušies ar videoierakstu, kas uzņemts 2017. gada 9. jūnijā, - tajā dzirdams, kā Lorenss izpilda konkursa uzvarētājdziesmu "Arcade".

Kā nosaka Eirovīzijas noteikumi, konkursā drīkst piedalīties tikai ar tām kompozīcijām, kuras nav iepriekš bijušas iekļautas dalībnieku repertuārā un nav publiski izpildītas. Ja šie noteikumi tiek pārkāpti, dalībnieka dalība Eirovīzijā var tikt anulēta.

Tiesa, Eiropas Raidorganizāciju apvienība (ERA) nākusi klajā ar publisku paziņojumu, kurā uzsver, ka 2017. gadā publiskotais video, kurā Lorenss izpilda "Arcade", nav devis viņam nekādas priekšrocības, tādēļ viņam tika atļauts piedalīties konkursā.

“ERA zināja, ka Dankana Lorensa, Nīderlandes pārstāvja, dziesma bija publicēta vietnē “Youtube” jau 2017. gadā. ERA vēlas paskaidrot, ka tas nebija oficiāls dziesmas videoklips vai pieteikums un līdz šim skandālam to bija noskatījušies vien pāris simti cilvēku,” teikts apvienības paziņojumā.

Ar šo ERA lika saprast, ka Eirovīzijas balsojuma rezultāti joprojām ir spēkā un Nīderlande saglabā uzvaru konkursā.

Atgādinām, ka dažas dienas pēc konkursa fināla ERA nāca klajā ar vēl vienu paziņojumu - Eirovīzijas fināla balsu skaitīšanas procesā tikusi pieļauta kļūda.

Saskaņā ar jaunajiem un pareizajiem balsojuma rezultātiem, Igaunijas pārstāvis Viktors Krons no 19. vietas noslīdējis uz 20. vietu.

Zviedrija no sestās vietas ir pacēlusies uz piekto vietu, kuru ieņēma Norvēģija, valstīm samainoties vietām. Ziemeļmaķedonija ir apsteigusi Azerbaidžānu un ieņem septīto vietu. Baltkrievija no 25. vietas ir pacēlusies līdz 24. vietai, apsteidzot Vāciju.

Foto: 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu