Simsons skaidro, kāpēc nespēja pievarēt Rīgas maratonu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

TV raidījuma "Superbingo" vadītājam un hokeja kluba "Dinamo Rīga" tehniskajam direktoram Armandam Simsonam 19. maijā neizdevās pieveikt "Tet Rīgas maratona" 42 kilometru distanci. Izdevumam "Vakara Ziņas" viņš skaidro, kāpēc tā. 

"Mana lielākā problēma ķermenim ir pienskābe. Tie, kas zina, ko tas nozīmē, sapratīs, ka, tiklīdz pienskābes līmenis organismā sasniedz noteiktu robežu un normu, notiek fizioloģiska reakcija un muskuļi pārstāj darboties.

Resursi ir izsmelti. Sirds un galva strādā, bet ķermenis fizioloģiski to nevar izdarīt, jo muskuļi ir noārdījušies un tiem trūkst skābekļa.

Ir sajūta, ka muskuļu vietā ir nevis kājas, bet zariņi, kas lokās. Kad skrien, liekas, ka kājas ir iesakņojušās zemē gluži kā smagi betona stabi," izdevumam atklāj Simsons, kuram šis bija ceturtais maratons

Četru meitu tētis 42 kilometru vietā "nomocīja" vien 30. 

Kā vēl vienu iemeslu Simsons min karsto laiku. Atgādinām, ka maratona laikā mediķi uz ārstniecības iestādēm nogādāja kopskaitā 20 dalībniekus - lielākajā daļā gadījumu dalībnieki nogādāti ārstniecības iestādē pārkaršanas rezultātā.

Kā ziņots, Latvijas galvaspilsētas ielās 19. maijā norisinājās ikgadējais maratons, kas ar šo gadu ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta kvalitātes zīmi.

Uz augšu