Jauns vārds džezā: Elīna Silova

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Trešdien, 29. maijā, festivālā "Survival Kit 10.1" (Zeļļu ielā 25) notika džeza dziedātājas, improvizatores, pianistes un komponistes Elīnas Silovas jaunā albuma prezentācijas koncerts. Aplūko foto no koncerta!

Elīnas Silovas debijas albuma “Rezonanse" koncertā dzirdamā mūzika ir tapusi Kopenhāgenā, un katra dziesma atspoguļo kādu no mākslinieces dzīves posmiem divu gadu garumā.

Foto: Aplūko foto no prezentācijas koncerta.

Šis apstāklis arī mudinājis dziesmas apkopot vienā albumā, savienojot dabīgā un nepiespiestā saiknē dziesmu ar improvizāciju.

Koncertā piedalījās - Elīna Silova (balss, balss efekti, klavieres), Matīss Čudars (ģitāra, efekti), Lenarts Heindels (bass, sintezatori) un Ole Mofjels (sitaminstrumenti). 

Elīna Silova

Elīna Silova ieguvusi bakalaura grādu džeza mūzikā Amsterdamas Konservatorijā Nīderlandē, kā arī maģistra grādu Ritmiskās mūzikas konservatorijā Dānijā. Aizraušanās ar improvizēto mūziku un dažādi balss izmantošanas tehnikas veidi ir attīstījuši viņas personīgo skanējumu un skatījumu uz izpildījumu un veduši pie darba dažādos projektos Eiropā pop, folk, džeza un imrovizētajā mūzikā. Viņa kopš 2012. gada ir grupas “How Town” dalībniece, ar kuru izdevusi četrus albumus, koncertējusi Eiropā un saņēmusi Grand Prix “Keep an Eye The Records 2017” balvu. Kopš 2018. gada grupas “Vēstnieks” dalībniece. 

Elīna Silova
Elīna Silova Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Festivāla "Survival Kit 10.1" programma pieejami tīmekļa vietnē www.survivalkit.lv.

Elīna Silova un Rūdolfs Macats koncertā.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde un Gints Bāliņš. 

Foto: #SIF_MAF2019

 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu