Arhitekti "iebūvē" modernu namu milzu akmenī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ameyzing_architect

Antīkajā pasaulē klintī vai akmenī būvētas celtnes nebija nekas īpašs, taču mūsdienās šādu arhitektūras paveidu piekopj reti. Nu arhitekts Emejs Kendalgaonkars ir radījis neparastu vizualizāciju, kā izskatītos modernisma stila ēka, kas izbūvēta milzu akmenī.  

Iedvesmu akmenī iekaltās mājas vizualizācijai arhitekts ir smēlies no Madain Saleh kapenēm Saūda Arābijā - tās ir milzīgas klintīs izkaltas kapenes ar īpaši greznu ieeju. Kopumā Saūda Arābijas tuksnesī ir 131 šādi akmens "nami" jeb klintīs izkaltas kapenes, kas ik gadu piesaista tūkstošiem tūristu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amey Kandalgaonkar (@ameyzing_architect) on

Izmantojot īpašu programmatūru, indiešu arhitekts Emejs Kendalgaonkars moderno ēku akmenī "iebūvēja" gluži kā ķīniešu puzli. "Ņemot vērā, cik sarežģīti ir atdarināt  Madain Saleh akmens tempļus, mums bija nepieciešams programmās akmeņus apvienot ar vienkāršas formas plātnēm un kubiem, lai radītu vizuālu balansu," amerikāņu dizaina portālam "My Modern Met" atklāj arhitekts. "Mēs sākotnēji radījām akmens attēlus 3D formātā, un pēc tam uz tā "uzbūvējām" namu. No ārējās fasādes ēka ir minimāli saskatāma, taču tās ārējais areāls atklājas no putna skata jeb no augšpuses." 

Ēka akmenī ir savdabīgs kontrasts starp gludu betona virsmu un raupju akmens tekstūru, kas šo projektu padara tik unikālu. Tāpat šis projekts apvieno aizvēstures laikus un mūsdienas - akmens laikmeta dzīvesveidu un mājokļu iekārtošanu alās, kas mijas ar modernismu. Tomēr, kā atzīst pats mākslinieks, - šādu projektu realizēt būtu ļoti grūti un dārgi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu