Siguldā ar krāšņu Gaisa balonu festivālu turpinās Mīlētākās pilsētas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Siguldā ar Gaisa balonu festivālu turpinās Mīlētākās pilsētas svētki
Siguldā ar Gaisa balonu festivālu turpinās Mīlētākās pilsētas svētki Foto: Ginta Zīverte / Mareks Gaļinovskis

Šajā nedēļas nogalē Siguldā ar grandiozu programmu – vērienīgiem brīvdabas koncertiem, svētku balli, pārsteidzošiem gaisa balonu lidojumiem un nakts gaismošanās šoviem svin Mīlētākās pilsētas svētkus.

Sestdien, 1. jūnijā, plkst. 10.00 pilsētas ielās devās Siguldas orķestri, lai aizraujošai dienai modinātu siguldiešus un pilsētas viesus. No plkst. 12.00 Svētku laukumā gardēžiem vērojot gleznainu skatu uz Gaujas senieleju ir iespēja apmeklēt īpašu Siguldas svētku restorānu, kurā varēs nobaudīt izcilus ēdienus un dzērienus no vairākiem restorāniem, piemēram, tādiem kā „Ferma”, „Entresol”, „Valmiermuižas alus dārzs” un „Kungu rija”.

Svētki savu kulmināciju sasniegs ar Mīlētākās pilsētas svētku gājienu, kad vairāki tūkstoši novadnieku no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma dosies krāšņā svētku gājienā uz Svētku laukumu, kur plkst. 20.00 būs iespēja baudīt Valtera Krauzes vadītu koncertprogrammu „Ko mīl siguldietis”, kurā uzstāsies Dināra Rudāne, Elza Rozentāle, Atis Ieviņš, Miks Dukurs, Dailes teātra aktieri Gints Grāvelis un Lelde Dreimane, kā arī grupa „Lady's Sweet”. Koncertam sekos svētku balle ar Ivo Grīsniņa-Grīšļa muzikālo apvienību, ko papildinās īpašais svētku restorāna piedāvājums, kā arī iespaidīgā gaisa balonu gaismošanās un degļu šovs.

Svētdien, 2. jūnijā, turpinot tradīcijas, Siguldas pils kompleksā notiks aktivitātes bērniem un jauniešiem, kurus pārsteigs burvju mākslinieks Robijs Trankalis un gaisa balonu piloti, dodot iespēju mazajiem svētku viesiem pašiem apskatīt un aptaustīt gaisa balonu grozus un iejusties pilotu lomā. Savukārt svētku noslēgumā bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” būs iespēja baudīt krāšņā un visā Latvijā novērtētā deju kolektīva „Vizbulīte” koncertu „Nošvīkst mani goda svārki, pār pagalmu pārejot”.

Pasākuma organizatori atgādina, ka gaisa balonu lidojumi ir iespējami tikai labvēlīgos laikapstākļos, kā arī ņemot vērā vēja virzienu – aktuālā informācija par gaisa balonu lidojumiem būs pieejama pašvaldības sociālo tīklu kontos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu