Rīgā koncertēs Gidona Krēmera vadītais orķestris "Kremerata Baltica"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kremerata Baltica"
"Kremerata Baltica" Foto: publicitātes

10. jūnijā Rīgā, VEF Kultūras pilī, izskanēs programma "Buena Riga. Tango", kuru izpildīs Gidona Krēmera vadītais orķestris "Kremerata Baltica", informēja pasākuma rīkotāji.

Šīs programmas ideja Krēmeram tapusi ilgu gadu gaitā, strādājot pie Astora Pjacollas darbu adaptēšanas klasiskās mūzikas koncertiem dažādās auditorijās. "Pamazām tango ir kļuvis par laikmeta zīmi Eiropas kultūrai, kas radusies no 20. gadsimta žanriskām pārvērtībām klasiskajā koncertmūzikas ainā. Šajā strāvā iekļāvusies arī latviešu mūzika, un pirmais, kurš to parādīja savos darbos, bija Georgs Pelēcis ar savu darbu "Astors Pjacolla, Oskars Stroks un es/Buena Riga"," par programmu informē koncerta organizatori.

"Latvijā tango ir kā ziemeļnieka ilgas pēc saules. Tango skolotāji mēdz teikt, ka te deju partneri neskatās viens uz otru, bet gan tālumā. Jūrnieks eksotiskā krastā, dejodams ar vietējo daiļavu, gara acīm redz savu vecmāmiņu - aizjūras zemēs gaidošo, mūžīgo. Lielo māti. Dzīvību. Programmā šie abi darbi ir kā atslēga mūsu, ziemeļnieku, saasinātajai pasaules uztverei līdzās argentīnieša Pjacollas hrestomātiskajiem sacerējumiem jaunās aranžijās, kur Krēmera un "Kremerata Baltica" partneris būs izcilais komponists un bandoneona virtuozs Pērs Arne Glorvigens - norvēģis, kurš pēc Oslo Mūzikas akadēmijas absolvēšanas devās uz Parīzi un Buenosairesu, lai studētu tango būtību. Tas saveda viņu kopā ar Krēmeru ilgstošai partnerībai uz skatuves un ierakstos," informējusi "Kremerata Baltica" direktore Ingrīda Zemzare.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu