Dārta Daneviča atklāj, ka viņu katru dienu vajā panikas lēkmes, trauksme un bailes

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Aktrise Dārta Daneviča 2018. gada noslēgumā sociālajos tīklos nāca klajā ar ļoti atklātu un personisku paziņojumu – viņa cīnās ar trauksmi. Radio pieci.lv sarunu platformas jauniešiem “Cita domnīca” raidījumā par trauksmi un depresiju jūnija sākumā viņa pastāstīja, kāpēc nolēmusi to atklāt publiski un ar kādām mentālajām problēmām cīnās tagad.

“Es, godīgi sakot, neatceros to konkrēto dienu, bet kaut kas droši vien noklikšķēja – līdzīgi kā šodien, kad ir kaut kāda robeždiena. Nākot uz šejieni, bija daudz kas sakrājies, nu jau par citām aktualitātēm, bet ar līdzīgām sajūtām. Es vispār savu “Instagram” kontu veidoju kā publisko dienasgrāmatu, atskaites punktus sev pašai, vienlaikus padarot to publisku un pieejamu citiem, ja gadījumā kādam tas ir interesanti. Un tā tas turpinās vēl arvien, kaut arī sekotāju skaits ir audzis un tagad ir moderni runāt jau par citādām blakuslietām, par influenceriem un tā tālāk. Bet es vēl aizvien mēģinu uzturēt šo savu mērķi – tādēļ arī dalījos. [..] Tas bija 2018. gads, bet tagad visaktuālākā, visjaunākā pieredze man bija nupat februārī, kad saskāros ar pavisam kaut ko jaunu. Līdz šim mani katru dienu pavadīja depresīvs noskaņojums, kas vispār vairs nav nekas jauns. Es to saucu par depresīvu noskaņojumu, jo esmu saskārusies arī ar asākām fāzēm, bet esmu tikusi tam pāri.

Depresīvais noskaņojums mani tik ļoti vairs nesatrauc, jo es kaut kā protu ar to tikt galā un neieslīgt tajā pārlieku. Bet panikas lēkmes, trauksme, kaut kādas neadekvātas bailes – šīs trīs lietas tagad mani pavada katru dienu. Tiešām katru dienu. [..]

Tas saistīts gan ar kaut kādu manu domāšanu, gan kā es jūtos pati kā cilvēks sevī iekšā, un es nevaru īsti pati sev līdz galam atbildēt, kādēļ tā ir, kādi cēloņi. Daudzi psihoterapeiti to vienmēr saista ar bērnības traumām un tamlīdzīgām lietām, bet man bija brīnišķīga pieredze bērnībā un skolas gados.

Bet tik un tā man nav viegli šobrīd ar sevi sadzīvot.

Un jā. Otra tā lieta, kas ir saistīta ar šo visu, kas pusaudžiem saistīsies ar studijām un skolu, man saistās ar darbu... es pirmo reizi saskāros ar to, ko nozīmē izdegšana. Tas gāja roku rokā ar visām jau nosauktajām lietām, par kurām šodien runājam. Man bija tik grūti, ka nevarēju aiziet pati uz darbu un pusceļā iedomājos, kas tagad notiek. Mans dzīvoklis, iespējams, deg, esmu kaut ko atstājusi, domāju par to, vai mani suņi šodien būs dzīvi, vai manai ģimenei pēkšņi kaut kāda katastrofa nenotiks.

Visu laiku domāju par nāvi, visu laiku sevi iekšēji uzkurināju.

Jo vairāk es centos sevi nomierināt, jo man tas mazāk izdevās. Tas bija diezgan briesmīgs laiks, kad arī fiziski kļūsti tāds inerts un nespējīgs, tādēļ, ka tās domas un sajūtas ļoti noēd,” skaidroja aktrise.

Viņa piebilda, ka ir vērsusies pie speciālista un cenšas šīs problēmas risināt.

Foto: Dārta Daneviča

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu