Kidmena: "Lielie mazie meli" man beidzot dod iespēju kļūt sadzirdētai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Seriāla “Lielie mazie meli” (Big Little Lies) 2. sezona (Nikola Kidmena)
Seriāla “Lielie mazie meli” (Big Little Lies) 2. sezona (Nikola Kidmena) Foto: publicitātes/HBO

“Esmu aktrise kopš 14 gadu vecuma, un visbiežāk man nav bijis nekādas teikšanas [par savu darbu],” atzinusi aktrise Nikola Kidmena, kura, tāpat kā Rīsa Viterspūna, kļuvusi ne tikai par seriāla “Lielie mazie meli” (Big Little Lies) zvaigzni, bet arī tā izpildproducenti. 

“Man vienmēr bijusi iespēja izpausties tēlojumā, bet nekad izlemt – kā būtu, ja šī aina beigtos šādi, vai arī – ja nu šis ir patiešām smagi un šī ir psiholoģija, un ko mēs vispār cenšamies panākt ar šo epizodi? Būt sadzirdētai ir lieliski, un producenta darbā tā man ir lielākā dāvana,” atklājusi Kidmena.

10. jūnijā pie skatītājiem Latvijā nonāk seriāla “Lielie mazie meli” otrā sezona, to demonstrē LMT mājas viedtelevīzija. Seriāls turpina vēstīt par piecu sieviešu dzīves līkločiem kādā visnotaļ idilliskā Amerikas piekrastes pilsētiņā. Aiz krāšņās un glancētās fasādes atklājas lielisko ģimeņu nebūt ne tik lieliskā realitāte, turklāt visām piecām varonēm ir jāsadzīvo ar traģisku noslēpumu – kā bojā gājis Kidmenas attēlotās Selestes varmācīgais vīrs Perijs, turklāt dēla bojāeju izmeklēt ierodas Perija māte.

“Lielie mazie meli” jau pirmajā sezonā piesaistīja ne tikai ar spožo aktieru ansambli – neskaitot Kidmenu un Viterspūnu, tajā nozīmīgas lomas attēloja Zoē Kravica, Lora Derna, Šeilīna Vudlija, kā arī Aleksandrs Skārsgārds Perija lomā.

Otrajā sezonā piecām izcilajām aktrisēm pievienojas arī Merila Strīpa.

Seriāla “Lielie mazie meli” (Big Little Lies) 2. sezona (Merila Strīpa)
Seriāla “Lielie mazie meli” (Big Little Lies) 2. sezona (Merila Strīpa) Foto: publicitātes/HBO

Seriāla pirmā sezona godalgota ar astoņām Emmy, trīs Golden Globe, kā arī vairākām citām nozīmīgām balvām.

Foto: "Big little Lies" pirmizrāde.

Kidmena atzinusi, ka sarežģītā Selestes loma ļāvusi viņai tuvāk izprast vardarbību ģimenēs. “Pēc Selestes lomas mana saikne ar cilvēkiem, kas tajā dzīvo, tai iet cauri vai arī ir izgājuši, kļuva pilnīga,” viņa stāstījusi par sazināšanos ar cilvēkiem, kas pārcietuši vardarbību no tuvāko puses. “Es pēkšņi spēju sadzirdēt šos stāstus, kā arī kļūt par šo stāstu balsi. Taču, attiecībā uz Selesti, tas ir viens konkrēts stāsts, viņas stāsts. Mēs neveicam vispārēju vardarbības ģimenēs analīzi. Tas ir ļoti specifisks – taču arī reāls. Tajā ir nenormāls daudzums patiesības. Seleste nav supervarone. Viņa pēkšņi nepasaka: tagad esmu izārstēta, ejam tālāk. Tāpēc ir iespējams sekot līdzi viņas ceļam, kā viņa tiek ar to galā.”

Foto: Seriāla “Lielie mazie meli” (Big Little Lies) 2. sezona.

Savukārt Viterspūna atzinusi, ka seriāls “Lielie mazie meli” ir par visplašāko pieredzi sievietes dzīvē un ar visu seriāla varoņu palīdzību raisa jautājumu: “Vai šī tiešām ir tā dzīve, kuru man paredzēts nodzīvot?”

Jaunās sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu