Nākotnes arhitektūra: Dubaijā top jauna ikoniska celtne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šobrīd Dubaijā aktīvi norisinās nākotnes muzeja celtniecība - tā būs kārtējā celtne, ar kuru pasaule šokēs ne vienu vien tūristu. Šī būs nerūsējošā tērauda celtne, kas izliekta ovālā formā, ar caurumu vidū, bet logi veidos arābu kaligrāfijas rakstus uz ēkas fasādes. Ēka jau ir ieguvusi vairākus apbalvojumus par tās izteiksmīgo arhitektūru, kaut gan durvis vērs vien 2020. gadā. 

"Vēl nebijis dizains mūsdienu arhitektūrā, pats ambiciozākais projekts," tā topošo Dubaijas Nākotnes muzeju raksturo tā arhitekts Šons Killa. Neparasto ovāla formas celtni veidos unikāla ieliekta struktūra no tūkstošiem kopā sametinātu tērauda trijstūru. 

Lai izgatavotu sarežģīto ēkas formu, arhitekti un inženieri lika lietā 3D printerus, kas izveidoja tērauda un liekta stikla paneļus, ar kuriem radīja ēkas fasādi. Printētie fragmenti ir viegli kombinējami un saliekami, kā rezultātā tie veidos gludu virsmu bez redzamām šuvēm starp fragmentiem. Arhitekts amerikāņu medijam CNN atklāj, ka gala rezultāts būs revolucionārs. Tāpat ēkas arhitekts Šons Killa uzsver, ka Dubaijas Nākotnes muzejs kļūs par pasaules mēroga ikonu, gluži kā Burj Khalifa

Neparastās formas ēka ir stratēģisks solis Dubaijas kultūras tūrisma attīstībai - Apvienoto Arābu Emirātu valdība uzskata, ka šis muzejs apvieno kultūru ar mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām. Dubaijas nākotnes muzejs būs viens no centrālajiem objektiem Dubaijas Expo 2020. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu