Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Skandalozais narkokurjers Prīverts paziņo, ka kļuvis par kropli uz mūžu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

​Latvijas slavenākais narkokurjers un par pašmāju kokaīna karali dēvētais Rolands Prīverts marta vidū Bolīvijā tika smagi piekauts. Viņaprāt, šo atentāta mēģinājumu veikuši “specdienesti”, jo viņš grāmatā “Nebaidies ne no kā” nav klusējis par brāļa noslepkavošanu ieslodzījuma vietā. Sarunā ar žurnālu “Privātā Dzīve” viņš pastāstīja, ka pēc gūtajiem ievainojumiem kārtos 2. grupas invaliditāti.

“Traumās [slimnīcā Latvijā- red.piez.] nogulēju gandrīz divus mēnešus. Kājai bija piecas operācijas, mugurkaulu ārstēja, rokā man metāla stienis ievietots. Izcietu pamatīgas mocības ar kāju – tad tur nogrieza, tad citur, tad lauza, tad atkal šuva.

Potītes man vairs nav vispār.

Sāpju iespaidā pat neesmu paprasījis, kā man tas viss tagad kopā turas, bet izskats nav baigi foršais,” tā Prīverts.

"Esmu palicis par kropli uz mūžu. Būs tagad 2. grupas invaliditāte jākārto. Skaidrs, ka futbolu un hokeju, ar ko agrāk aizrāvos, vairs nespēlēšu nekad. Jādomā, vai vispār kādreiz spēšu staigāt. Jāskatās arī, vai infekcija pilnībā uzvarēta. Baktērijas jau droši vien noslēpušās kādā kaula dobumā un kuru katru brīdi atkal var sākt savu posta darbu,” viņš piebilda.

Fotogalerija: Prīverta uzņemtie kadri pēc incidenta Bolīvijā

Brīdinājums - galerijā redzami nepatīkami skati!

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Prīverts par narkotiku noziegumiem cietumā pabijis vairākkārt.

Narkokurjers Prīverts vaino varas iestādes pierādījumu safabricēšanā un citās nelikumībās.

Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Prīvertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Privertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

Prīverts arī sarakstījis grāmatu par savu dzīvi "Nebaidies ne no kā", kas tika prezentēta šī gada 16. janvārī Rīgas viesnīcā "Gutenbergs".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu