Mācības gluži kā Cūkkārpā - ķīniešu Eiropas arhitektūras interpretācija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Laikā, kad tikko iznāca Harija Potera franšīzes romāni un filmas, daudzi bērni un jaunieši sapņoja - kā būtu, ja būtu tāda īsta Cūkkārpa, kurā apgūt burvestības un maģiju. Pēdējos gados Ķīnas provincē Hebei funkcionē mākslas akadēmija, kas ir celta iedvesmojoties no Dž. K. Roulingas literārajos darbos aprakstītās skolas arhitektūras. 

Hebei mākslas akadēmija viennozīmīgi atšķiras no citām šīs apkaimes ēkām - unikālā mācību iestāde izceļas ar izteikti eiropeisku arhitektūru un detaļām. Mācību fakultātes ir izbārstītas vairākās kompleksa ēkās - katra no šīm celtnēm atšķiras ar vizuālo noformējumu un stilu, taču koptēls ir skaidrs - arhitekts ir ar visiem iespējamajiem līdzekļiem centies atdarināt Eiropā raksturīgās viduslaiku gotikas, renesanses un baroka laiku pilis. Tiesa, iznākums ir visai amizants - mākslas akadēmiju veido vienkopus celtas, dažādu periodu pilis un vizuāli vairāk atgādina Cūkkārpu nevis Eiropu.  

Foto: SIPA/Scanpix

Mākslas akadēmijas pilis ir celtas mūsdienās ar mērķi sniegt studentiem acīmredzamu priekšstatu par Eiropas arhitektūru un to raksturīgajām detaļām. Visas ēkas ir projektējis un īstenojis pats skolas direktors, kaligrāfs un mākslinieks Žeņs Žongi. 

Kopumā ēku komplekss ir izmaksājis 400 miljonus juaņus jeb teju 56 miljonus eiro, taču celtniecības un projektēšanas darbi ne tuvu nav galā. Akadēmijas valde plāno tuvāko desmit gadu laikā izveidot veselu kolekciju ar dažādu periodu un kultūru raksturīgākajām arhitektūras celtnēm, piemēram, drīzumā šeit taps ķīniešu tradicionālais pagodas tornis, taoistu templis, katedrāle, mošeja, modernās mākslas galerija ar četriem helikopteru nolaišanās laukumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu