Mirkli pirms uzstāšanās Rīgā: intervija ar Sāru Lāšoni (6)

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Sāra Lāšone
Sāra Lāšone Foto: EP/Scanpix

Piektdienas, 12. jūlija, vakarā Lucavsalā notiks britu mūziķa Eda Šīrana koncerts, kas pulcēs vairāk nekā 50 tūkstošus fanu no visas Baltijas. Par koncerta iesildītājiem izvēlēts talantīgais britu dziesminieks Džeimss Bejs (James Bay) un zviedru popsensācija Sāra Lāšone (Zara Larsson). Vien dažas stundas pirms kāpšanas uz skatuves, portāls TVNET sarunājās ar 21 gadu veco mākslinieci, hitu "Lush Life" un "Ruin My Life" izpildītāju.

NB! Latviešu valodā ārvalstu īpašvārdus atveido fonētiski - tā, kā izrunā oriģinālvalodā. Sāra Lāšone - tā viņu sauc dzimtajā Zviedrijā. Arī TVNET pieturas pie zviedru valodas versijas. 

TVNET: Sāra, apsveicu ar veiksmīgu ierašanos Rīgā!

Sāra Lāšone: Paldies! Es ierados pirms pāris stundām, vēl neko daudz neesmu redzējusi, jo pa taisno no lidostas devāmies uz Lucavsalu. 

Kādi pirmie iespaidi par mūsu galvaspilsētu? 

Ļoti jauki, ļoti saulaini, labs vaibs, es esmu šeit bijusi jau iepriekš, tiesa, pirms daudziem gadiem, kopā ar vecvecākiem. Mēs braucām uz kruīza kuģi no Stokholmas. Ir jauki atgriezties!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All The Time ? out June 21st. Pre save in my bio!!!

A post shared by Zara Larsson (@zaralarsson) on

Ko sagaidi no šā vakara koncerta?

Es esmu patīkami satraukta, būs ļoti jautri! Es ceru, ka cilvēki izbaudīs manu šovu. Diemžēl Rīgā esmu ieradusies bez grupas, bet es uz skatuves būšu kopā ar savām dejotājām un bekvokālistēm. Šovs būs!

Tā kā tu daudz ceļo, vai kādreiz ilgojies pēc mājām? 

Protams! Jo īpaši tagad, jo esmu iegādājusies dzīvokli Stokholmā, kur es gribētu pavadīt vairāk laika - tas man ir kaut kas jauns un satraucošs. 

Kas ir viena lieta, kas tev ļoti pietrūkst no Zviedrijas?

Draugi un ģimene. Un zināt, kur viss atrodas. (Smejas.) Zināt, piemēram, kur iet, lai dabūtu to, ko kārojas. Tās tomēr ir mājas. Un būt mājās vienkārši ir ļoti jauki. Stokholma ir brīnišķīga pilsēta. 

Tu esi viena no Eda Šīrana koncerta iesildītājām. Kādā intervijā viņš sacīja, ka sastrādāties ar tevi bijis ļoti viegli - tu atnāci uz studiju, ierakstīji savu vokālu vienā piegājienā, un aizgāji. Kā tu raksturotu sadarbību ar pašu Edu?

(Smejas.) Pirmo reizi es ar Edu iepazinos pirms pāris gadiem, mēs bijām kopīgā dziesmu ierakstīšanas sesijā. Es tolaik domāju, ka tas ir tik stilīgi, es biju ļoti uztraukusies! Bet viņš ir tik jauks, tik patiess, jautrs un ļoti pieklājīgs džeks. Un, protams, viens no talantīgākajiem dziesmu autoriem pasaulē. Mums tiešām izdevās sastrādāties ļoti viegli, un mēs labi pavadījām laiku!

Neapšaubāmi, tu šobrīd esi viena no pieprasītākajām un "karstākajām" izpildītājām pasaulē. Un tomēr, tev ir tikai 21 gads. Vai tevi kaitina, ka cilvēki pievērš uzmanību tavam vecumam? 

Paldies! Vairs nē, jo es esmu profesionāla dziedātāja kopš 15 gadu vecuma. Man šķiet, ka cilvēki daudz vairāk pievērsa manam vecumam uzmanību tajā laikā. Manuprāt, 21 gads nav "tikai", es nejūtos jauna! Iespējams, tas izklausās traki, bet man dažreiz šķiet, ka, ak mans Dievs, mana dzīve pēc pieciem gadiem jau būs cauri! (Smejas.) Bet, protams, tā taču nebūs... Es gaidu savu numur viens dziesmu un numur viens albumu - tas mani padarītu patiešām laimīgu šajā vecumā. 

Kas tevi iedvesmojis kļūt par to, kas esi šobrīd?

Es teiktu, ka tas viss ir pateicoties maniem vecākiem. Viņi manī ir ielikuši tik daudz laba, viņi vienmēr ir atbalstījuši mani visā, ko daru. Vienalga, vai spēlēju futbolu, nodarbojos ar slidošanu,- viņi vienmēr mani atbalstīja, un palīdzēja, kā varēja, lai piepildītu manus sapņus. Bet es sapratu, ka mīlu dziedāt. Un viņi man ļāva sevi izpaust, neapšaubot mani. Es esmu patstāvīga un droša, un es apzinos, kas es esmu, lielā mērā, pateicoties vecākiem.

Tavi fani Latvijā ir ļoti iemīļojuši tavu pērnā gada nogalē iznākušo singlu "Ruin My Life". Kad varam gaidīt vēl kādus jaunumus no tevis?

Ūuu! Es domāju, ka jaunajā albumā būs manas labākās dziesmas. Man ir tik daudz dziesmu - apmēram 200 šobrīd! Bet, godīgi sakot, reizēm es pārāk daudz domāju, un tad kļūst grūti saprast, kas ir kas. Es ceru, ka šis albums būs mans labākais līdz šim. 

Vai varam gaidīt sadarbību ar kādu mūziķi? 

Pagaidām izskatās, ka nē, un tas pat ir jauki. 

Bez izklaidēšanās Rīgā, kādi vēl ir tavi plāni vasarai?

Visu vasaru būšu kopā ar Edu. Tie arī ar mani plāni. Bet tas nebūt nav sliktākais variants, kā pavadīt vasaru. Tūre noslēdzas augusta beigās, tad es kādu laiku pavadīšu mājās, un pēc tam došos uz Losandželosu rakstīt jaunu mūziku. 

Ko tu novēli saviem faniem Latvijā paveikt šovasar?

Ūuu! Brauciet uz pludmali un ēdiet saldējumu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sansa and Arya, queens of my heart ?

A post shared by Zara Larsson (@zaralarsson) on

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu