Arhitekti pārsteidz: Francijā rada pūces formas mikromājas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Bruit du Frigo/Zebra3/Buy-Sellf

Pēdējos gados īpaši populāras ir kļuvušas mikromājas jeb maza izmēra kempingi, kuri uz neilgu laiku tiek izīrēti ceļotājiem. Tiesa, neilgā uzturēšanās naktsmājā ļauj arhitektiem manipulēt ar ēkas dizainu un interjeru. Lielisks piemērs ir franču arhitektu radītā pūču māja - koka ēka ar koka karkasu, kas līdzinās pūcēm. 

Divstāvu kempinga māja, kas izskatās gluži kā trīs kopā sapludinātas pūču figūras, atrodas Francijas pilsētas Bordo apkaimē. Šo neparasto arhitektūras brīnumu dēvē par "Vērotājiem" jeb "Les Guetteurs". Māju kompleksa autori ir franču mākslinieku apvienība Zebra3 un, kā atzīst paši mākslinieki, ēkas iedvesmas avots ir pūču ligzda, kurā viens otram blakus sasēduši pūču mazuļi. 

Foto: Bruit du Frigo/Zebra3/Buy-Sellf

Vairākas šādas un citas arhitektūras mikromājiņas ir izbārstītas gar Bordo apkaimju mežiem, taku malām un parkiem. Nakšņošana mājiņās ir bez maksas, tādējādi mudinot gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus doties garākās pastaigās un pavadīt vairāk laika pie dabas krūts. Jāteic gan, kaut arī par nakšņošanu nav jāmaksā, tomēr šeit ieiet nevarēs kurš katrs - tūristiem apmešanās ir jāpiesaka un jāsaņem atslēgas parka informācijas centrā. Pūču mājiņā drīkst uzturēties ne vairāk kā sešas personas. 

Foto: Bruit du Frigo/Zebra3/Buy-Sellf

Mājas ir veidotas no vairākiem saplākšņu fragmentiem un ieliektiem koka dēļiem, savukārt jumta dakstiņi ir veidoti no koka dēlīšiem, atdarinot pūču spalvu tekstūru. Taču koka mājām logi ir ievietoti tikai pūču acu vietā, kā arī vēdera pusē ir ierīkotas plašas stikla durvis. Dzīvošana ēkā neizceļas ar īpašām ērtībām vai dizainu. Ēkā nav ierīkots ūdens vai elektrība, tās iekšpusē atrodas vairākas apļa formas gultas jeb matrači. 

Foto: Bruit du Frigo/Zebra3/Buy-Sellf
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu