Tehnoloģiju mīļi izmēģina jauno "Huawei" viedtālruni ar izbīdāmo kameru (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Martinovs

Pirmdien, 22. jūlijā, kādā Rīgas centra kafejnīcā notika jaunā Huawei P Smart Z viedtālruņa prezentācijas pasākums, kas pulcēja tehnoloģiju guru un jauno inovāciju interesentus. Pasākumā viesojās arī TVNET, kas uzzināja vairāk par šīs ierīces piedāvātajām iespējām.

Sanākušajiem pirmajiem Latvijā bija iespēja testēt jauno viedtālruni. Prezentācijas pasākumu vadīja Aleksandrs Jekimovs, personāla apmācības vadītājs, kurš ne tikai iepazīstināja ar tajā atrodamajām inovācijām, bet arī pastāstīja vairāk par telefonu fotogrāfijas vēsturi. Tāpat tika laipni atbildēts uz interesentu jautājumiem.

Kā novēroja TVNET, sanākušo uzmanību piesaistīja ne tikai gardās uzkodas un dzirkstošie dzērieni, bet divas īpaši izceļamas šīs ierīces piedāvātās iespējas - pop-up kamera, kā arī kamera, kas atbalstīta ar mākslīgo intelektu. Lūk, kas visvairāk pārsteidza prezentācijas pasākumā.

Pop-up kamera

Huawei P Smart Z ir pirmais autentiskais budžeta klases tālrunis bez apmalēm, kas ir aprīkots ar automātiski izbīdāmo (pop-up) kameras lēcu. Kā tas izpaužas realitātē?

Tālruņa lietošanas laikā kamera ir paslēpta ierīces korpusā, taču, kad priekšējā kamera tiek aktivizēta, piemēram, uzņemot pašportretus jeb “selfijus”, tā automātiski ”iznirst” virs ekrāna.

Kā noskaidroja TVNET, šai funkcijai ir divi pozitīvi aspekti. 1) tas atrisina priekšējās kameras novietojuma problēmu, tādējādi ļaujot palielināt ekrāna izmēru (Huawei P Smart Z ir 6,59 collu tā sauktais "bezapmaļu displejs"), 2) nereti, viedtālrunim krītot zemē, tiek sasists priekšējais ekrāns, kur ierasti atrodas arī priekšējā kamera; šī ierīce no priekšējās kameras sasišanas ir pasargāta.

Pasākuma laikā tika demonstrēts, kas notiek ar pašportretu kameru brīdī, kad viedtālrunis piezemējas, – ierīce ir aprīkota ar inteliģento kritiena aizsardzības funkciju, kas automātiski nosaka brīdi, kad tālrunis atrodas brīvajā kritienā, un pēc iespējas ātrāk paslēpj kameru, mazinot potenciālos bojājumus. Šo, protams, TVNET vēl patestēs.

Mākslīgais intelekts tavā kabatā

Otra lieta, kas īpaši pievērsa uzmanību, bija tā dēvētā HiVision tehnoloģija. Piemēram, dodoties atvaļinājumā uz ārzemēm un, iemūžinot kādas pasaulē populāras celtnes, šis viedtālrunis tās atpazīst un piedāvā uzzināt vairāk par nofotografēto.

TVNET noskaidroja, ka viedierīce atpazīst arī mākslas darbus un pat slavenības. “Huawei” pārstāvji portālam TVNET apgalvoja, ka viedierīce atpazīst arī pašmāju zvaigznes.

Tāpat ierīce spēj atpazīt ēdienu un noteikt to, cik kaloriju tam ir simts gramos, – kā portālam TVNET demonstrēja “Huawei” pārstāvji, ierīce atpazīst ne tikai ābolu, bet arī, piemēram, tiramisu.

Protams, šīs ir tikai divas lietas, kas īpaši piesaistīja uz pasākumu sanākušo viesu uzmanību – viedierīcei ir ilgs akumulatora darbības laiks, tā nodrošina augstu veiktspēju un maksimālu jaudas efektivitāti, bet par to pavēstīsim kādā citā reizē, kad paši testēsim šo modeli.

Viedtālrunis, kura lielā ekrāna, lieliskās kameras un ilgā darbības laika dēļ mērķauditorija ir Z jeb “online” paaudze, Latvijas tirgū nonāks tuvāko nedēļu laikā, tas būs pieejams trīs krāsās - safīra zilā, smaragda zaļā un melnā krāsā, un, kā informēja uzņēmuma pārstāvji, tā cena būs pavisam pievilcīga - 279 eiro.

Foto: Huawei P Smart Z prezentācijas pasākums

Publikācija tapusi sadarbībā ar Huawei. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu