Nosaukti Nacionālā teātra labākie aktieri un gada izrādes

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra 101.sezonas atklāšanas svinīgā sapulce, kurā tiek pasniegtas tradicionālās teātra balvas - Veltas Līnes un Kārļa Sebra gredzeni, Elzas Radziņas kulons, kā arī godināti pagājušās sezonas noslogotākie aktieri un labākie tehniskie darbinieki.
Latvijas Nacionālā teātra 101.sezonas atklāšanas svinīgā sapulce, kurā tiek pasniegtas tradicionālās teātra balvas - Veltas Līnes un Kārļa Sebra gredzeni, Elzas Radziņas kulons, kā arī godināti pagājušās sezonas noslogotākie aktieri un labākie tehniskie darbinieki. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Latvijas Nacionālā teātra labākajiem aktieriem pērn kļuva Lāsma Kugrēna un Arturs Krūzkops, savukārt par gada izrādi Lielajā zālē atzina Elmāra Seņkova izrādi "Pūt, vējiņi!", bet mazajos spēles laukumos režisora Toma Treiņa izrādi "Latvieši", informēja Nacionālā teātra pārstāvji.

Nacionālā teātra pārstāvji atklāja, ka Kugrēnai piešķīra Elzas Radziņas kulonu par darbu izrādēs "Cīrulīši" un "Pūt, vējiņi!". Savukārt Krūzkops saņēma Kārļa Sebra gredzenu par lomām izrādēs "Baltiešu gredzens", "Antiņš. Zelts. Kalns" un "Tikšanās vieta - Rīgas pilsētas 2. teātris".

Par spilgtāko mīlētājas lomu izrādēs "Aka" un "Cīrulīši" Veltas Līnes ceļojošo balvu "Antas Klints gredzens" guva aktrise Marija Bērziņa. Tāpat īpašu atzinību izpelnījās izrāde "Tikšanās vieta - Rīgas pilsētas 2. teātris", kuru režisējis Valters Sīlis.

Iepriekšējā sezonā Nacionālā teātra nodarbinātākie aktieri - Madara Botmane, kura spēlējusi 147 izrādēs, un Kārlis Reijers, kurš spēlēja 175 izrādēs. Turpretim par aizvadītās sezonas labāko tehnisko darbinieku kļuva elektrometinātājs Andrejs Siliņš, bet par labāko administratīvo darbinieku atzina biļešu kontroles dienesta vadītāju Ričardu Vorobjovu.

Pērn Nacionālajā teātrī nospēlēja 568 izrādes, kuras apmeklēja 171 962 skatītāji. Kā norādīja teātra pārstāvji, pērn palielinājās gan Lielajā zālē notiekošo izrāžu apmeklējums, gan mazo spēļu laukumu izrāžu pieprasījums.

Visvairāk Lielajā zālē iepriekšējā gadā spēlēta Seņkova izrāde "Pūt, vējiņi!" - 38 reizes. Tas ir lielākais nospēlēto izrāžu skaits ne vien Lielajā zālē, bet visā teātrī kopumā. Vēl 31 reizi spēlēta režisora Jāņa Vimbas izrāde "ART", bet 20 reizes spēlēta izrāde "Juveliera jubileja".

Jau ziņots, ka Nacionālais teātris jauno sezonu ar pirmizrādēm sāks 19.septembrī, taču vairākus iepriekšējās sezonas iestudējumus varēs skatīt no augusta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu