ISSP galerijā būs skatāma izstāde “Savādā ieleja”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Trešdien, 14. augustā, plkst. 18.00. ISSP galerijā (Berga bazārs, Marijas iela 13 k-3) tiks atklāta sešu jaunu Eiropas mākslinieku izstāde “Savādā ieleja” (Valley of the Strange). Tā pievērsīsies veidiem, kā fotogrāfija ļauj saredzēt ikdienu citā, nepazīstamā gaismā. Izstādes kurators ir Ēriks Lotons (ASV).

Izstāde “Savādā ieleja” apvieno sešus jaunus Eiropas māksliniekus - Žozē Alvešu (Jose Alves, Portugāle), Džihadu Džaneru (Cihad Caner, Turcija/ Nīderlande), Federiko Čameju (Federico Ciamei, Itālija), Elu Polkovsku (Ela Polkowska, Polija), Roko Veneciju (Rocco Venezia, Itālija) un Anu Zibelniku (Ana Zibelnik, Slovēnija) - kuri caur fotogrāfiju pēta laika robežas un to, kā ikdienišķais kļūst īpatnējs. Izstāde aplūko attēlu lomu pagātnes un tagadnes izpratnē, vienlaikus izceļot to, kā fotogrāfija un video ļauj ikdienu saredzēt citā, nepazīstamā gaismā.

Izstādē redzamās fotogrāfijas, instalācijas un video darbi dzīvo hiperreālajā plaknē, sapludinot patiesību un fikciju un pietuvinoties mūsu visdziļākajām bailēm. Nostalģija, māņticība un ātri gaistošais satiekas, veidojot nemiera pilnu spriedzi. Tā vietā, lai izvairītos no neērtā vai nepatīkamā, mākslinieki to izbauda, izceļot dažādus ikdienišķus, bet atsvešinošus mirkļus: atsegtu acs ābolu, ieplaisājušu stiklu vai biedējošas vaimanas. Tieši šajās sekundēs, pilnās nenoteiktības un satraukuma, beidzot atmostas visas mūsu maņas.

Ceturtdien, 15. augustā, plkst. 18.30 ISSP aicina uz tikšanos ar izstādes māksliniekiem un kuratoru, lai uzzinātu vairāk par izstādē apskatāmajiem darbiem un kopīgi diskutētu par tajā atspoguļotajām tēmām. Izstāde būs apskatāma līdz 28. septembrim.

Izstāde “Savādā ieleja” ir daļa no PARALLEL fotogrāfijas platformas programmas, kas apvieno 18 Eiropas mākslas organizācijas (tai skaitā ISSP), jaunos māksliniekus un kuratorus, lai veicinātu jaunradi un augstus kvalitātes standartus laikmetīgajā fotogrāfijā. PARALLEL iekļauj muzejus, galerijas, festivālus, skolas un izdevējus no dažādām Eiropas valstīm, piedāvājot apmaiņas un mentoringa iespējas un veicinot sadarbību izstāžu veidošanā starp nozīmīgām institūcijām, jauniem māksliniekiem un kuratoriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu