Viedā nenopietnība: Father John Misty koncerts Rīgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Father John Misty" saviļņo koncertzāli "Palladium"
"Father John Misty" saviļņo koncertzāli "Palladium" Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Otrdien, 13. augustā, koncertzālē "Palladium" uzstājās amerikāņu dziedātājs, ģitārists, dziesmu autors un mūzikas producents Father John Misty (īstajā vārdā Džošs Tilmans). Koncertu apmeklēja arī TVNET.

Lai arī Tilmans vairākkārt apgalvojis, ka viņa skatuves vārdam Father John Misty nav absolūti nekāda izskaidrojuma, koncerts patiešām sākās uz visai mistiskas nots - uz skatuves iznākot vīrietim melnā uzvalkā, ar astē sasietiem matiem, kuplu, hipsteru cienīgu bārdu un saulesbrillēm. 

Pirmo dziesmu laikā uz skatuves ir liels dūmu mutulis un gaismas spīd no mūziķa mugurpuses, skatītājiem ļaujot saskatīt vien tumšu siluetu. Tāpat bez Tilmana uz skatuves ir vēl septiņu mūziķu pavadošais sastāvs.

Nereti mēdz teikt, ka visas pirmās reizes ir neveiklas, un arī šī nebija izņēmums - Father John Misty ar klausītājiem pa īstam sāk «sarunāties» vien pēc piecām dziesmām, kad Tilmans ļaujas kādam deju solim un gaismas rotaļīgi apvij ne tikai skatuvi, bet arī publiku. «Paldies! Jauki šeit būt! Jums ir ļoti skaista pilsēta!» - priecīgs par savu uzstāšanos Rīgā bija Tilmans.

Starp koncerta apmeklētājiem bija visai daudz «Fleet Foxes» fanu (atgādinām, ka Tilmans no 2008. līdz 2012. gadam bija grupas bundzinieks), tomēr viņa daiļradē šīs indīfolka iezīmes tikpat kā nav manāmas. «Bija laiks virzīties tālāk,» tā kādā intervijā sacījis mūziķis, un viņa augšupeju novērtējuši arī mūzikas kritiķi. 

Mūziķa fenomens slēpjas viņa domās, kas parādās tekstos. Viņš izklausās ļoti vieds, tomēr neuztver dzīvi pārāk nopietni. 

Pat vienā no koncerta saviļņojošākajiem brīžiem, kad kāds skatītājs paceļ šķiltavas, Tilmans akustiskās dziesmas vidū sāk smieties, aicinot neapdedzināt roku.

Arī pēc tam, kad koncertā izskan trīs visai melanholiskas dziesmas, un klausītāji ir pāris centimetru virs zemes, mūziķis šo brīdi satricina ar aicinājumu pēc koncerta pievienoties viņam uz kādu burgeru «McDonalds» restorānā. 

Pēc teju pusotru stundu garā koncerta mūziķis izpildīja vēl divas dziesmas, apgalvojot, ka dara to uz 110%. Un, lai vai cik grūti reizēm ir uztvert viņu nopietni, šis nebija joks - koncerts patiešām bija uz 110 procentiem.

Neraugoties uz to, ka 13. augusta vakars bija visai skopi apmeklēts (koncertzāles otrais stāvs bija aizslēgts, tāpat divu ieeju vietā bija tikai viena un melni aizkari sadalīja «Palladium» teju uz pusēm), gribētu ticēt, ka tik augstas kvalitātes koncerti, turklāt no otrpus okeāna, pie mums būs vēl un vēl. Arī pats Tilmans, sūtot sanākušajiem gaisa skūpstus, solīja atgriezties. Gaidīsim!

Foto: Father John Misty saviļņo koncertzāli «Palladium»

Koncertā izskanējušās dziesmas:

Hangout at the Gallows

Hollywood Forever Cemetery Sings

Mr. Tillman

Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All

The Night Josh Tillman Came to Our Apt.

Strange Encounter

Total Entertainment Forever

Ballad of the Dying Man

I Went to the Store One Day

Nancy From Now On

Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins)

Please Don't Die

The Palace

God's Favorite Customer

Pure Comedy

Holy Shit

I Love You, Honeybear

Encore:

Real Love Baby

I'm Writing a Novel

Date Night

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu