Sākta izmeklēšana pret spāņu diriģentu Plasido Domingo saistībā ar apsūdzībām par seksuālo uzmākšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Plasido Domingo
Plasido Domingo Foto: AP/Scanpix

Losandželosas Opera sākusi izmeklēšanu pret pasaulslaveno operdziedātāju un šā operteātra ģenerāldirektoru Plasido Domingo, kuru vairākas sievietes apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos.

78 gadus vecais operdziedātājs noliedzis, ka būtu vainīgs šajās apsūdzībās.

Astoņas dziedātājas un dejotāja ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) apgalvoja, ka Domingo izmantojis savas varas pozīcijas, lai piespiestu viņas iesaistīties seksuālās attiecībās.

Viena no sievietēm teica, ka Domingo pabāzis roku zem viņas svārkiem, bet trīs sievietes sacīja, ka dziedātājs noskūpstījis viņas pret viņu gribu. Vairākas sievietes apgalvoja, ka viņu karjeras cietušas tāpēc, ka viņas atraidījušas Domingo.

Apsūdzības attiecas uz laika posmu, sākot no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem.

Domingo paziņojumā AP norādīja, ka šīs apsūdzības no anonīmām personām raisa bažas un ir nepatiesas.

"Tomēr ir sāpīgi dzirdēt, ka es varētu būt kādu apbēdinājis vai licies justies neērti," piebilda dziedātājs.

Losandželosas Opera, kur Domingo bijis ģenerāldirektors kopš 2003.gada, otrdien paziņoja, ka izmeklēs šīs apsūdzības, piesaistot ekspertus no ārpuses.

"Plasido Domingo ir dinamisks radošs spēks Losandželosas Operā un Losandželosas mākslinieciskajā kultūrā ilgāk nekā trīs desmitgades," paziņoja opera.

"Tomēr mēs esam apņēmības pilni darīt visu, ko spējam, lai sekmētu profesionālu (..) vidi, kurā visi mūsu darbinieki un mākslinieki jūtas vienlīdz komfortabli, novērtēti un respektēti," paziņoja opera.

Spānijā dzimušais Domingo bija viens no slavenākajiem operdziedātājiem pagājušajā gadsimtā un piedalījās projektā "Trīs tenori" kopā ar Lučāno Pavaroti un Hosē Karrerasu. Pēdējos gados Domingo kļuvis par baritonu un joprojām uzstājas opermūzikas cienītāju pārpildītās zālēs.

Domingo norādīja, ka, pēc viņa pārliecības, visas viņa attiecības notikušas ar abpusēju piekrišanu.

"Cilvēki, kas mani pazīst vai kuri strādājuši ar mani, zina, ka es neesmu tas, kurš tīšām kaitētu, apvainotu vai apkaunotu kādu. Tomēr es atzīstu, ka noteikumi un standarti, pēc kuriem tiekam vērtēti šodien (..), ir ļoti atšķirīgi no tiem, kādi bija pagātnē," norādīja operdziedātājs.

Saistībā ar šīm apsūdzībām par seksuālo uzmākšanos Filadelfijas simfoniskais orķestris atcēlis uzaicinājumu Domingo dziedāt orķestra sezonas atklāšanas pasākumā 18.oktobrī, bet Sanfrancisko Opera atcēlusi dziedātāja koncertu 6.oktobrī. Savukārt Zalcburgas festivāla organizatori paziņojuši, ka Domingo uzstāšanās festivālā 31.augustā notiks kā plānots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu