Guntars Račs velta skarbus vārdus jaunajam Rīgas mēram (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

​Mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors, mūziķis un dzejnieks Guntars Račs (54) sociālajos tīklos publiski paudis neapmierinātību ar jauno Rīgas mēru, kurš pārņēmis vadības grožus no Nila Ušakova.

“Laikam taču jo tālāk, jo trakāk. Es zinu, ka tas nav risinājums, bet esmu priecīgs, ka esmu izdeklarējies no Rīgas.

Nekādi, nu nekādi nevaru ne iepriekšējo, ne šo uztvert kā savas valsts galvaspilsētas cienījamu saimnieku, kuram gribētos līdzināties, kuram uzticēt savu nodokļos nomaksāto naudu, savas pilsētas nākotni un vīzijas.

Šis taču tāpat redz tikai savas vīzijas un nāk tieši no tās pašas barotavas, kur tā visa ši brīža tur šeptējošā varza. Var gadīties, ka Burovs ir jauks cilvēks, taču viņam nebija problēmu sastrādāties daudzus gadus ar acīmredzami nejaukiem ļaudīm. Man ar to pilnīgi pietiek lai es izdarītu savus secinājumus,” paziņoja mūziķis.

Kā jau vēstīts, pēc divu mēnešu ilgām politiskām diskusijām pirmdien Rīgas domes ārkārtas sēdē par Rīgas mēru ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR). Kopumā balsojumā piedalījās 48 domnieki, no kuriem par Burovu nobalsoja 35 deputāti - 11 "Gods kalpot Rīgai" deputāti, četri "Neatkarīgo deputātu frakcijas" pārstāvji, trīs deputātu bloka "Rīgai!" biedri, kā arī 17 "Saskaņas" deputāti.

Par otru mēra amata kandidātu - Viesturu Zepu (LA) - kopumā tika atdotas 12 balsis - astoņas no "Latvijas attīstībai" un četras no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Četri "Vienotības" un septiņi Jaunās konservatīvās partijas deputāti balsojumā nepiedalījās un sēžu zāli atstāja jau pirms balsojuma. Neatkarīgās deputātes Baibas Brokas balss tika atzīta par nederīgu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu