Uz oglēm cepti un zupā. Carnikavā plaši tiek svinēti Nēģu svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Sestdien, priecējot Saulei un un siltam laikam, Carnikavā tiek svinēti ikgadējie Nēģu svētki, kuru laikā jau no plkst.11 norisinās nēģu suši ātrēšanas sacensības, laivu parāde, koncerti un daudz kas cits.

Svētkos, kas pulcē daudzus tūkstošus carnikaviešu, tuvāko ciemu iedzīvotājus un viesus, ar saviem priekšnesumiem priecē tautas deju ansamblis "Rotaļa", Zemessardzes orķestris, grupas "Apvadceļš", "Līvi", "Carnival Youth", kā arī Ufo un apvienība "Kaija". Pēc koncerta parkā gaidāma zaļumballe kopā ar grupām "Dziļi violets", "Keksi" un dīdžeju Jāni Kozlovski.

Carnikavas centrā darbojas amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem, bet Carnikavas Sporta kompleksā notiek sportiskas aktivitātes.

"Iedvesmas piestātnē" Gaujmalā var vizināties ar vikingu zvejnieku laivām, piedalīties Elitas Patmalnieces radošajā darbnīcā un koka spēlēs "Ņurņiku akadēmija". Tāpat Gaujmalā notiek arī rotaļprogramma bērniem un jauniešiem "Supermeitenes", kā arī uzstāsies Dita Lūriņa, Valts un Valters Pūces, Marika Šaripo, Nauris Puntulis, Raimonds Macats, folkloras kopa "Ābols", "Valdman Events", kā arī grupas "Sapņu fragmenti", "Eddie Dove band" un "Latvian Blues Band".

Carnikavas Novadpētniecības centrā darbojas "Nēģu vēstniecība", savukārt Carnikavas promenādes galā - jūras krastā - uzstāsies skaņu māksliniece Dace Straume un Zane Sniķere.

Svētku laikā norisināsies arī tradicionālais svētku gājiens, laivu parāde un plkst.23 notiks uguņošana virs Gaujas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu