Austrijas futbola arēna pārtop par mežu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Šveiciešu mākslas kurators Klauss Litmans ir pārveidojis Vertezera futbola arēnu par Centrāleiropas jaukto koku mežu, tādējādi vēršot sabiedrības uzmanību uz mūsdienu sasāpējušajām tēmām - koku izciršanu un klimata pārmaiņām. Neparastā mākslas instalācija tika atvērta publiskai apskatei svētdien, 8. septembrī. 

Šī ir līdz šim lielākā Austrijas mākslas instalācija - futbola arēnā ir izvietoti aptuveni 300 koku, no kuriem daži sver pat sešas tonnas. Katrs koks futbola laukumā ir nogādāts ar īpašu rūpību - netraumējot augu saknes un to struktūru. 

Kurators Klauss Litmans un mākslinieks Makss Peintners
Kurators Klauss Litmans un mākslinieks Makss Peintners Foto: AFP/SCANPIX

Par iedvesmu ambiciozajam projektam kalpoja distopijas stila cienītāja, austriešu mākslinieka un arhitekta Maksa Peintnera zīmējums, kas tapis 1970. gadā.  Jau pirms 30 gadiem Litmans šo darbu ievēroja un plānoja realizēt to kādā no saviem mākslas projektiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Mežu futbola arēnā veido vairāku šķirņu koki: sudrabbērzi, alkšņi, apses, baltie vītoli, skābardis, kļavas, ozoli un egles, kas rudens laikā sāks arī lapu krāsošanos, tādējādi mākslas darbu padarot par mainīgu un unikālu mākslas darbu. Pēc mākslas instalācijas noslēguma 27. oktobrī, visi koki tiks uzmanīgi pārstādīti vietējos parkos un arēnas tuvumā, tādējādi atgādinot par dzīvā meža skulptūru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu