"ZeMe" gatavojas īpašajam koncertam Mūzikas namā "Daile"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"ZeMe"
"ZeMe" Foto: publicitātes

Duets "ZeMe" šī gada maijā izlaida savu debijas albumu “Visuma vizošā tumsa” (Lauska/CPL-Music) un nu ir gatavs pirmajam, lielajam pašradītajam koncertam Mūzikas namā "Daile" šā gada 20. septembrī, plkst. 19:00.

ZeMē ir apvienojušās divas radošās personības - kokļu pavēlniece Laima Jansone un dīdžejošanas čempions, elektroniskās mūzikas pārstāvis Monsta (Uldis Cīrulis). Mūzika, kas sevī savieno akustiski meditatīvo telpu ar mūsdienīgiem ritmiem, elektronisko mūziku ar dzīvā izpildījuma saspēli, zināmu tautas dziesmu melodijas un oriģinālkompozīcijas ar rotaļīgas improvizācijas klātbūtni.

Lai gan Laimas Jansones un Monstas sadarbība ir guvusi jau zināmu atpazīstamību, šī ir pirmā reize, kad mākslinieki rīko paši savu koncertu, pieaicinot kontrabasistu Tomu Poišu, laikmetīgos dejotājus Kseniju Simanovu un Jāni Putniņu, kā arī horeogrāfi Gunu Trukšāni un viņas vadībā esošo tautas deju kolektīvu Līgo. Skatuves māksliniekiem līdzdarbosies scenogrāfe Liene Mežule un gaismu mākslinieks Oskars Timbars.

"ZeMe" atskaņos skaņdarbos no sava albuma “Visuma vizošā tumsa”, taču paredzētas arī līdz šim vēl nedzirdētas kompozīcijas, ieaicinot savus klausītājus mītiski radošā stāstā, vedot cauri cilvēka dzīves cikliem no simboliskā Saullēkta līdz pat Saules griežiem.

Vairāk uzzināt par koncertu var sekojot līdzi aktivitātēm sociālajos tīklos.

Koncerta apmeklētājiem paredzētas gan sēdvietas (balkonā), gan stāvvietas (zālē).

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: Apvienība "ZeMe" pirmā albuma "Visuma vizošā tumsa" atklāšanas notikums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu