Kādus pasākumus apmeklēt svētdien?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien no plkst.10 līdz plkst.16 Āgenskalna tirgū notiks Latvijas Dabas fonda projekta "GrassLIFE" organizētais pasākums "Pļava ienāk tirgū!", pavēstīja organizatoru pārstāve Liene Brizga-Kalniņa.

Dienas garumā pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties vairākās bezmaksas nodarbēs - gatavot pļavas produktus kopā ar šefpavāru Ingmāru Ladigu, klausīties postfolka grupu "Daba San", piedalīties darbnīcā, kuru vadīs tēju pazinēja Evita Lūkina, kā arī piedalīties darbnīcā "Daru labu dabai". 

Brizga-Kalniņa skaidroja, ka pasākumā piedalīsies pļavai draudzīgie produktu ražotāji un tirgotāji no visas Latvijas ar saviem produktiem - zāļu tējām, medu, gaļu un tās izstrādājumiem, un citiem. Viņa uzsvēra, ka iegādājoties šos produktus, ikkatrs var atbalstīt Latvijas izzūdošo dabisko pļavu saglabāšanu un atjaunošanu. 

Tāpat pļavas dienā projekts "GrassLIFE" aicinās iepazīties tuvāk ar dabiskās pļavas dabas vērtībām un izvēlēties savu pļavas apņemšanos - rīcību, ar kuru katrs no mums var palīdzēt saglabāt un atjaunot dabiskās pļavas Latvijā. Apmeklētāji varēs izbaudīt īstu pļavas sajūtu ar pļavas skaņām, piedalīties balsošanā par pļavas vērtībām un parunāties ar pļavu ekspertiem.

Radošās darbnīcas notiks no plkst.11 līdz plkst.15, Ingmāra Ladiga degustācija - plkst.12 savukārt "Daba San" koncerts plkst.13.

Baltu vienības diena

Bet vakara izskaņā Rīgā, AB dambī, notiks Baltu vienības dienai veltīts pasākums.

Pasākuma laikā tiks iededzināts speciāli veidots ugunskurs, kā arī notiks Rīgas folkloras kopu un folkmetāla grupas "Symbolic" koncerts.

Pasākumā uzstāsies folkloras kopas "Grodi", "Vilkači" un "Skandinieki", kuras šim notikumam par godu būs sagatavojušas īpašas koncertprogrammas. 

Vakarā plkst.20 tiks iedegts Baltu vienības ugunskurs un uzreiz pēc tam uz skatuves kāps folkmetāla grupa "Symbolic".

Baltu vienības diena tiek atzīmēta pieminot 1236.gada 22.septembra vēsturiskos Saules kaujas notikumus, kad zemaiši un zemgalieši kopīgi sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus.

13.gadsimtā Baltijas jūras dienvidu un austrumu krastus apdzīvoja Baltu tautas - aukstaiši, žemaiši, jātvingi, skalvji, kurši, zemgaļi, sēļi, latgaļi, galindi un prūši. Vēlākā laikposmā, apvienojoties mazākām tautām, izveidojās latvieši, lietuvieši un prūši.

Kopš 2000.gada Latvijas un Lietuvas parlamenti Baltu vienības dienu pasludināja par oficiālu svētku dienu, kad tiek īpaši uzsvērta abu tautu tuvā radniecība.

"Kas un kā notika Rīgas tirgus plačos senos laikos"

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā šodien norisināsies ģimenes diena "Kas un kā notika Rīgas tirgus plačos senos laikos", kuras laikā apmeklētāji varēs uzzināt kā notika tirdzniecība senajā Rīgā, pavēstīja muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Ģimenes dienā piedalīties aicināti bērni kopā ar vecākiem. Programmā paredzēts, ka plkst.12 un plkst.15 notiks ekskursija "Tirdzniecība un dzīve tirgus laukumā - andele, tikšanās, umurkumurs un citas tradīcijas Rīgā cauri laikiem", savukārt no plkst.11 līdz plkst.17 darbosies radošās darbošanās vieta "Iepazīsti, izdomā, zīmē!", kurā bērni un vecāki varēs nodarboties ar māksliniecisko kopdarbību.

Ekskursiju vadīs vēsturnieks, muzeja pedagogs Dāvis Vilcāns un tās laikā paredzētas rotaļīgi izzinošas atkāpes, kas palīdzēs dalībniekiem izprast dažādu laika posmu reālijas. Muzejā skaidroja,ka ekskursijas atraktīvā norise sniegs ieskatu Rīgas, kā tirdzniecības pilsētas, attīstībā un rīdzinieku sadzīvē, kas saistīta ar norisēm tirgus laukumos jeb plačos gadsimtu gaitā. 

Pastariņa muzejā svinēs rudens saulgriežus

Šodien no plkst.13 Pastariņa muzejā norisināsies Rudens saulgriežu svinēšanas pasākums latviskās tradīcijās, informēja Tukuma Tūrisma informācijas centrā.

Muzeja apmeklētāji varēs izzināt latviskās tradīcijas caur ticējumiem un rotaļām un piedalīties svinībās, bet arī piedalīties svētku gatavošanas procesā - vākt ražu, gatavot ābolu virtenes un tradicionālos saulgriežu ēdienus.

Atzīmējot Dzejas dienas, notiks arī dzejas lasījumi un Mairas Liepiņas grāmatas atvēršanas svētki.

Muzejs veltīts populāram grāmatu tēlam Pastariņam, ko savu bērnības piedzīvojumu iespaidā radījis rakstnieks Ernests Birznieks-Upītis.

Krāmu tirgus pārcelts uz 28. septembri

Šodien Spīķeru kvartālā bija paredzēts arī Krāmu tirgus, taču laikapstākļu dēļ tas pārcelts uz 28. septembri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu