Šķēpmetēja Lūša draugs atklāj jaunas detaļas par sportista veselību

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Lūsis
Jānis Lūsis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā leģendārā Latvijas šķēpmetēja Jāņa Lūša dēls Voldemārs Lūsis ar sociālo tīklu starpniecību aicināja ziedot līdzekļus tēva rehabilitācijai. Nu tapis zināms, kādas veselības problēmas skārušas sportistu.

Kā izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj sportista tuvs draugs, kādreizējais Latvijas PSR Sporta komitejas vadītājs Daumants Znatnajs, viss sācies pirms pusgada, ar šķietami nenozīmīgu, nelielu izaugumu uz auss ļipiņas, taču tas izrādījies ļaundabīgs audzējs.

"Tika atklāts limfmezglu vēzis. Jānim tika noņemta auss un sākts mēnesi ilgs starošanas kurss. Tas bija periods, kad viņš bija patiešām švaks. Paldies Dievam, sportiskais rūdījums viņa organismam ļāva to izturēt.

Šobrīd limfmezgli ir pazuduši un viņam ir labāk.

Kopējais stāvoklis nav traģisks. Jānis nav zaudējis dzīvesprieku un tic, ka viss būs kārtībā," izdevumam stāsta Znatnajs. 

Šobrīd 80 gadus vecais Jānis Lūsis ir izcīnījis pilnu olimpisko spēļu medaļu komplektu. 1968. gadā Lūsis kļuva par Mehiko olimpisko spēļu čempionu. Viņš savā laikā bija viens no labākajiem pasaules šķēpmetējiem.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu