Dīdžejs [Ex] da Bass: "Es ticu dzīvnieku reinkarnācijai!"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: personīgais arhīvs

Mareks Dainis, kurš labāk pazīstams kā dīdžejs un mūzikas producents [Ex] da Bass, “Sejām” pastāstīja, ka uzskata - viņa jaunā kaķene Mia ir iepriekšējās, Mūnas, reinkarnācija. Kā tas var būt?

Kā tu iepazinies ar Mūnu?

Sākšu ar to, ka mūsu ģimene ļoti mīl dzīvniekus. Laikā gaitā esam rūpējušies par ļoti daudziem dzīvniekiem, pamatā vācu aitu suņiem. Pašlaik mazā māsa, kurai ir četrpadsmit gadu, rūpējas par žurku, bruņurupuci, kaķi un suni. Kad absolvēju vidusskolu, pārcēlos uz Rīgu un sāku īrēt pats savu dzīvokli, jutu vajadzību pēc kāda pūkaina drauga ar kuru dalīt mājvietu. Tas bija pirms apmēram 15 gadiem. Mūnu, pavisam maziņu, atvedām no Kurzemes. Kā tas daudzos gadījumos notiek - kaķis pats izvēlējās saimniekus. Stāvējām, skatījāmies, patika visi kaķēni, bet tikai viens no mums netkāpās ne soli. Vedām mājās!

Foto: Mūna

Kāda bija jūsu kopdzīve, labākās atmiņas kopā?

Mūna nodzīvoja skaistus 13 gadus. Jau sākumā mums bija skaidrs, ka viņa būs mājās kaķis. Audzināju pēc saviem ieskatiem, attiecoties pret kaķenīti vairāk kā pret cilvēku, nekā dzīvnieku. Tieši tas, manuprāt, šo kaķi padarīja unikālu un atšķirīgu no citiem, jo, ar tik gudru dzīvnieku vēl nebiju saskāries. Mūna man bija kā māsa, kā labākais draugs. Ilgojos pēc viņas vēl joprojām. Labu atmiņu ir ļoti daudz. Mājās, goda vietā, man stāv vairākas mūsu kopīgās bildes, kas atgādina par laiku, ko pavadījām kopā. Mūna ļoti jūtīgi uztvēra balss pacelšanu cilvēku starpā, un tad, kad mājās bija kādas nesaskaņas, kaķene vienmēr aizstāvēja tikai mani.

Kā Mūna aizgāja no šīs pasaules?

Pirmās pazīmes, ka kaut kas nav labi, parādījās kādu nedēļu pirms Mūna devās citos medību laukos. Kaķis sāka smagnēji elpot, kļuva lēnāks, daudz gulēja. Aizvedām pie veterinārārsta, kurš konstatēja, ka vienā no plaušām krājas ūdens (plaušu tūska), kā rezultātā Mūnai bija grūti elpot. Plaušu tūska bija sirds mazspējas sekas.

Ārsts iedeva zāles, bet, par nelaimi, bija jau par vēlu. Kaķenei strauji kļuva tikai sliktāk, un Mūna nomira agrā rītā pa ceļam uz veterināro klīniku. Tas bija smagi.

Pēc tam, analizējot visu soli pa solim, secinājām, ka mājas kaķa lielākā bēda ir pārmērīgā ēšana; dzīvnieks ēd, kad un cik grib. Diemžēl, vairumā gadījumu tas rada sirds mazspēju. Secināju, ka jau sākotnēji vakaros, pirms gulētiešanas, vajadzēja ņemt Mūnai nost barību. Vajadzēja pareizāk dozēt. Jāpiebilst, kā arī barības kvalitātei ir liela nozīme. Otrreiz es šādas kļūdas vairs nepieļaušu.

Kāds bija tavs ceļš pie Mias?

Mia manā dzīvē ienāca aptuveni mēnesi pēc Mūnas aiziešanas. Jāatzīst, ka pēc tik īsa laika posma sākotnēji negribēju nākamo dzīvnieku, taču mani pierunāja. Atradām sludinājumu, izvēlējāmies vienu no trim vienas ģimenes kaķiem, braucām pakaļ. Arī šis kaķis ir kārtīgs kurzemnieks, kurš, gan jau, arī dzīvos ilgi!

Kas, manuprāt, ir zīmīgi - Mūna nomira 5. decembrī, un Mia dzimšanas diena ir 6. decembris. Sakritība?

Šaubos, jo pēc uzvedības un tā, cik Mia ir gudra jau nepilnos divos gados - es diezgan droši varu teikt, ka Mia ir iepriekšējās kaķenes turpinājums jeb, citiem vārdiem sakot, tā ir Mūna, tikai cita kaķa ķermenī.

Foto: Mia

Kā izpaužas abu kaķu līdzība, kāpēc domā, ka tā ir reinkarnācija?

Pirmkārt, abu kaķeņu raksturi ir ļoti līdzīgi, un, jo vecāka Mia paliek, jo vairāk es to jūtu! Otrkārt, Mia daudzas lietas dara tieši tāpat, kā Mūna - guļ virsū, dauzās, asistē vannasistabā, kamēr saimnieki mazgājās. Treškārt, tieši tās lietas, kas izraisīja interesi Mūnā, izraisa to arī mazajā Miā. Brīžiem, uzrunājot Miu, man neapzināti pasprūk vārds Mūna - tik ļoti man Mia atgādina iepriekšējo kaķeni!

Es domāju, ka Mūna šādi man dod iespēju izlabot tās kļūdas, ko es pieļāvu, audzinot viņu. Pēc viņas aiziešanas es vairākkārt pie sevis lūdzu piedošanu par lietām, ko darīju nepareizi. Ceru, ka viņa ir piedevusi...

Vai kādreiz vēl esi saskāries ar reinkarnāciju savā dzīvē?

Manā dzīvē tas ir pirmais gadījums, lai gan jāatzīst, ka ir nācies satikt cilvēkus, kuri līdzinās pāris maniem paziņām, kuru vairs nav starp mums. Vai es ticu dzīvei pēc nāves vai iespējai nonākt atpakaļ uz zemes citā veidolā ? Laikam jau jā. Tāpēc jādara daudz laba cilvēkiem, dabai, dzīvniekiem, un tas nepaliks nepamanīts arī karmiskā līmenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu