Erotisko romānu autore Račko atklāj, kādos apstākļos top viņas grāmatas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
 Karīnas Račko grāmatas "Sasietā" prezentācija
Karīnas Račko grāmatas "Sasietā" prezentācija Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Erotisko bestselleru autore Karīna Račko, kura nule prezentējusi savu ceturto grāmatu "Sasietā", intervijā "Privātajai Dzīvei" pastāstījusi, kā un kur top viņas garadarbi. 

Kā atklāj rakstniece, viņas romāni top Dzirciema dzīvokļa viesistabā. "Grāmatu rakstīšana man šķiet ļoti intīms process. Nespēju iedomāties, ka varētu to darīt kādā publiskā vietā, piemēram, kafejnīcā. Lai varētu koncentrēties rakstīšanai, man vajadzīgs klusums, miers un vieta, kur jūtos patiešām labi un droši," skaidro Račko.

Par vēl vienu rakstīšanai piemērotu vietu viņa dēvē viņas dzimtas lauku mājas Saunagā, mazā zvejniekciematā netālu no Kolkas. "Katru piektdienu visa ģimene sēžamies mašīnā un mērojam turp gandrīz 200 kilometru. Starp citu, viena no manām iedvesmas vietām ir arī mašīna. Iepazīstinot lasītājus ar savām grāmatām, esmu apbraukājusi daudzas Latvijas lauku bibliotēkas, un pie mašīnas stūres, klausoties mīļāko mūziku, radušies daudzi grāmatu sižeti," "Privātajai Dzīve" stāsta Karīna.

Rakstniece atklāj, ka visradošākais laiks, kad pievērsties grāmatas rakstīšanai ir pavasaris. Vienas grāmatas sarakstīšana parasti prasa aptuveni deviņus mēnešus. 

Račko jauno romānu uzskata par savu emocionāli smalkāko un skarbāko darbu. Stāsta galvenā varone Denīze ir veiksmīga psiholoģe, kura kopā ar labākajām draudzenēm pošas atzīmēt vecmeitu ballīti, taču svinībās nākas stāties pretī pagātnei – vīrietim, kurš reiz salauzis viņas sirdi. Rētas joprojām nav sadzijušas, no jauna uzjundī mežonīga kaisle, un Denīzei, pienākuma apziņas, ilgu un mīlestības pavedienu sasietai, jāpieņem sarežģīts lēmums…

Račko fani sociālajos tīklos jau dalījušies ar pirmajām sajūsmas pilnajām atsauksmēm par nupat iznākušo darbu, apgalvojot, ka tas “aizskar līdz kaulam” un “ielaužas sievietes zemapziņā”. Lasītāji pauž viedokli, ka šī Račko grāmata ir citādāka nekā iepriekšējās, sižets neparedzams, kā arī dēvē šo par emocionāli smagāko un iespaidīgāko autores darbu.

Zobārste Karīna Račko ir viena no populārākajām Latvijas jaunajām rakstniecēm, kuras iepriekšējie romāni – “Saplēstās mežģīnes”, “Debesis pelnos” un “Samaitātā” – tikuši pārdoti vairāk nekā 30 tūkstošos eksemplāru.

Foto: Karīnas Račko grāmatas "Sasietā" prezentācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu